nowe wzory wniosków od stycznia 2019 - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 17 paź 2018, 10:07

czy od stycznia 2019 będą nowe wnioski o kdr ktoś coś wie ?chodzi oczywiście o osoby które kiedykolwiek miały 3 i więcej dzieci które przyjdą złożyć wnioski
opsSR34
Referent
Od: 30 lip 2017, 14:56
Zajmuję się: ŚR, FA, DM,

Napisano: 17 paź 2018, 11:00

Tak, od 1.01.2019 obowiązywać będzie nowy wzór wniosków pozwalających na przyznanie karty rodzicom, którzy kiedykolwiek mieli trójkę dzieci.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03
Zajmuję się: KDR

Napisano: 17 paź 2018, 12:06

tak, a wnioski pewnie opublikują tuż po północy lub kilka dni później i pewnie będzie nowy wzór sprawozdania w I połowie roku 2019, a system będzie przygotowywany na 2 dni przed sprawozdaniem bo wszyscy będą zaskoczeni.

#zlosliwy <hehe>

PS. potraktujcie ten wpis z poczuciem humoru :lol:

@opsSR34
Nie ma co sie martwic na zapas, pewnie jak zawsze opublikują swoją propozycje wniosku.
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 17 paź 2018, 20:17

Ale co tutaj traktować z poczuciem humoru?
przecież to prawda, którą w końcu trzeba powiedzieć w ministerstwie...co do KDR cały czas walczę o zmiany, propozycje które wysłałem nie zostały wdrożone teraz przesłałem je do Pani Skwierczyńskiej i do Dyrektora DI
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 18 paź 2018, 7:15

naitsyrk85 pisze:Ale co tutaj traktować z poczuciem humoru?
przecież to prawda, którą w końcu trzeba powiedzieć w ministerstwie...co do KDR cały czas walczę o zmiany, propozycje które wysłałem nie zostały wdrożone teraz przesłałem je do Pani Skwierczyńskiej i do Dyrektora DI
Tak naitsyrk85, zgadzam się z tobą - to prawda, A czy mam być smutny z tego powodu, że tak będzie? :shock: ja raczej do tego typu spraw staram sie podchodzić "na luzie", z poczuciem humoru, nie przejmować się tym - to tylko praca. A dobrze wiem, że i tak nic nie można zrobić by cokolwiek tam było gotowe na czas.

Nie tylko twoje propozycje nie zostały wdrożone - Ja już propozycji żadnych zmian nie zgłaszam bo i tak ich nie dodadzą - robią jak uważają, poprosiłem o JEDNĄ ważną zmianę dla wszystkich użytkowników jakim jest analiza danych w sprawozdaniu (bo co mówią nam cyferki w sprawozdaniu gdy nie widać kogo dotyczą), ale widocznie są ważniejsze rzeczy. Dlatego prowadzę własny rejestr KDR i dopiero wtedy jest możliwość sprawdzenia czy wszystko jest OK.
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 18 paź 2018, 8:11

też zgłaszałam prośbę o podświetlanie wierszy sprawozdania, żeby były objaśnienia, jak widać nic z tego.

Co do zmian od 1 stycznia to wiem, że ma być we wnioskach tylko dodana nowa rola coś w stylu "dziecko, które nie spełnia wymogów ustawy" dla dzieci tych rodziców, którzy kiedykolwiek posiadali 3 dzieci.
Prosiłam też o poszerzenie weryfikacji pesel o nazwiska rodowe rodziców, bo obecna weryfikacja to żadna weryfikacja. Ja korzystam z ewidencji ludności w moim urzędzie, ale jeśli pojawia się rodzina bez zameldowania to jest problem i proszę o akty urodzenia i małżeństwa do wglądu. Po 1 stycznia bez tego nic nie damy rade sprawdzić, czy rodzic ma rzeczywiście uprawnienia do KDR.
Proszę, niech inni o tym napiszą do Ministerstwa, może coś się w końcu zadzieje. Jak zgłaszałam ten problem w Ministerstwie telefonicznie w tym tygodniu to Pani urzędnik była zaskoczona, że my nie widzimy tych nieszczęsnych nazwisk rodowych przy dzieciach. Nie wierzę, że nikt tego nie zgłosił od kiedy wprowadzono klawisz "sprawdź pesel". Może jak więcej osób napisze to jakoś to do góry dotrze.
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 18 paź 2018, 9:11

A kto się tam będzie u góry przejmował tym wszystkim, od tego jest armia świetnie opłacanych :lol: specjalistów najniższego szczebla by wyrabiać się ze zmianami płynącymi z samego szczytu piramidy urzędniczej. Wrzućmy wszystko na taśmę jakoś to będzie :shock: Przypomnę tylko z sentymentem początkowy program do KDR, prosty, przejrzysty i czytelny, jednym słowem za dobry jak na początek i nikt na tym nie zarobił za bardzo, wiec trzeba było to ulepszyć. Jak to było w "Klerze" "nie chodzi o to by rynny były zrobione, tylko..." :lol: Jednym słowem jestem z wami w tych oparach absurdów codziennego urzędniczego życia :ugeek:
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 18 paź 2018, 13:33

zgadzam się z Tobą, że nikt się nami nie przejmuje, ale jeśli nie powalczymy to będzie tak jak z tymi, którzy narzekają a nie chodzą na wybory...
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 18 paź 2018, 13:59

michu95 pisze:
naitsyrk85 pisze:Ale co tutaj traktować z poczuciem humoru?
Tak naitsyrk85, zgadzam się z tobą - to prawda, A czy mam być smutny z tego powodu, że tak będzie? :shock: ja raczej do tego typu spraw staram sie podchodzić "na luzie", z poczuciem humoru, nie przejmować się tym - to tylko praca. A dobrze wiem, że i tak nic nie można zrobić by cokolwiek tam było gotowe na czas.

Nie tylko twoje propozycje nie zostały wdrożone - Ja już propozycji żadnych zmian nie zgłaszam bo i tak ich nie dodadzą - robią jak uważają, poprosiłem o JEDNĄ ważną zmianę dla wszystkich użytkowników jakim jest analiza danych w sprawozdaniu (bo co mówią nam cyferki w sprawozdaniu gdy nie widać kogo dotyczą), ale widocznie są ważniejsze rzeczy. Dlatego prowadzę własny rejestr KDR i dopiero wtedy jest możliwość sprawdzenia czy wszystko jest OK.
Chętnie poprę Twój pomysł zmiany, podeślij opis na PW
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 04 gru 2018, 13:02

Góra i tak nic nie zrobi i wątpię, że coś nowego wprowadzą sami będziemy musieli sobie radzić ...
fipalu
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 19 wrz 2018, 8:41
Zajmuję się: PS/ŚR/ŚW/DS/KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x