Cześć, jestem nowym pracownikiem i już na początku mam problem tzn. nie tylko ja, a problem jest następujący.
Weryfikujemy uprawnienia osoby do zasiłku rodzinnego. w okresie zasiłkowym 2015/2016. Mamy dokumenty potwierdzające utratę dochodów męża wnioskodawczyni w roku bazowym oraz dokument wykazujący dochód uzyskany z nowego zatrudnienia z miesiąca następującego po miesiącu, w którym dochód został uzyskany, czyli za styczeń 2016 r., ponieważ mąż wnioskodawczyni pracuje na nowej umowie od grudnia 2015 r. Mąż wnioskodawczyni jest zobowiązany do płacenia alimentów na rzecz córki z pierwszego małżeństwa - 500 zł. Cały czas płaci przelewami.
I tu pytanie - czy kwotę dochodu uzyskanego przez męża z tytułu nowego zatrudnienia należy pomniejszyć o kwotę zapłaconych w tym miesiącu alimentów na rzecz córki?
Czy ma znaczenie właśnie to nowe zatrudnienie do tego odejmowania alimentów? Czy kiedyś się ich nie odejmuje, a jak tak to dlaczego?
Nowe zatrudnienie a płacone alimenty.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Kontakt:
Re: Nowe zatrudnienie a płacone alimenty.
Będę wdzięczny za niezwłoczną pomoc.
ja odejmuję alimenty za ten miesiąc co jest uzyskanie dochodu. ale musi ci przedstawić przelew za ten miesiąc że zapłacił.
- klaudiak2l
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Jak wyżej.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Dzięki wielkie 

Oprócz Nowe zatrudnienie a płacone alimenty. - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
zdo wywiad
ELMER i inne mądre głowy
sygnity kody licencyjne
SZO a św. rodzicielskie
dochód z pola
elmer ewalu i inni wpłata z US
zł zł spr
SKO do ponownego rozpatrzenia
gosp. rolne
rodzicielskie a PUP
Te reklamy
zmiana miejsca zamieszkania