nowo zatrudnieni a zarządzenia
nowo zatrudnieni a zarządzenia
Jak postępujecie z zarządzeniami, które wprowadziliście np. 3 lata temu i nadal obowiązują. Zatrudniając nowego pracownika dajecie mu do podpisu, że się z nim zapoznał?
Re: nowo zatrudnieni a zarządzenia
tak, ja daje oświadczenia ze zapoznal się z tymi zarzadzeniami i wpinam do akt
i jak jest u 30 obowiązujących zarządzeń to je wszystkie wpisujesz na to oświadczenie??
Podpowie ktoś jeszcze. Mam masę obowiązujących zarządzeń. U nas podpisywali się zawsze tylko Ci którzy pracowali w dniu wprowadzenia w życie zarządzenia i tyle. Zastanawiam się jak to teraz rozwiązać z tymi którzy są zatrudnieni już że tak powiem "za moich czasów".
U nas nowi podpisują oświadczenia, że zapoznali się z regulaminami (wynagradzania, organizacyjnym, pracy, kontroli zarządczej, one były wprowadzane zarządzeniami, ale nie piszemy "zapoznałem się z zarządzeniem", tylko "zapoznałem się z regulaminem...." . Nic więcej . Może konkretnie o zarządzenia na jaki temat chodzi?
U mnie do akt osobowych podpisują tylko że (jeśli chodzi o zarządzenia) zapoznali się z regulaminem pracy, regulaminem organizacyjnym i regulaminem wynagradzania. Nic nie piszą o zapoznaniu się np. z zarządzeniem o ZFŚS czy o okularach itp. I tak samo jak są zmiany np. do regulaminu wynagradzania to nikt tego nigdy nie podpisywał (ani aktualni ani nowo zatrudnieni) to nie wiem czy tak może być.... Nie wiem jak to teraz ogarnąć, żeby było dobrze.....
Oprócz nowo zatrudnieni a zarządzenia - Kadry przeczytaj również:
pytanie o macierzyński
wysokość dodatku stażowego
świadcz.rehabilit.
renta, a umowa o pracę
umowa a zasiłek macierzyński
Do _E_ -proszę "rzuć okiem":)
świadectow pracy dla Kierownika OPS
Prosze o pomoc w wyliczeniu wymiaru urlopu.
FP po macierzyńskim
ZUS
usprawiedliwiona nieobecnosc pracy
jak zaokraglac urlop?
dodatkowa praca
pilne
korekta świadectwa pracy-pilne!
szkolenie a nadgodziny