nowy członek rodziny
Re: nowy członek rodziny
Dziękuję za odpowiedź. Mam nadzieję, że to będzie dobre rozwiązanie
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
taaa a może jeszcze temu co sie w czerwcu urodziło też ma od kwietnia przyznac?
oczywiście że na dni podzielic. do momentu urodznia sie najmlodszego dziecko temu najstarszemu 500 sie nie nalezy.
art. 5 ust .1
"w przypadku urodzenia dziecka, ukonczenia przez dziecko 18 roku życia, ...itd"
nie ma mowy w ustawie ze dzielic tylko temu dziecku
oczywiście że na dni podzielic. do momentu urodznia sie najmlodszego dziecko temu najstarszemu 500 sie nie nalezy.
art. 5 ust .1
"w przypadku urodzenia dziecka, ukonczenia przez dziecko 18 roku życia, ...itd"
nie ma mowy w ustawie ze dzielic tylko temu dziecku
Jak czytam niektóre odpowiedzi to aż mnie skręca ,dziecko w łonie matki a juz mu chcą swiadczenie przyznać od kwietnia ,ludzie trzymajcie mnie.
Przyznawaj nawet i od stycznia jak nie znasz ustawykrawkat pisze:taaa a może jeszcze temu co sie w czerwcu urodziło też ma od kwietnia przyznac?

Poczytaj ustawę skręty nie ustąpią ale przynajmniej zrozumiesz temat.Iza1 pisze:Jak czytam niektóre odpowiedzi to aż mnie skręca ,dziecko w łonie matki a juz mu chcą swiadczenie przyznać od kwietnia ,ludzie trzymajcie mnie.
Dziecko urodzone w czerwcu to nie ma problemu, bo wiadomo kiedy przyznać ale od kiedy przyznać dziecku najstarszemu ?? Od kwietnia czy od czerwca ? A czy byłaby różnica gdyby w ogóle nie złożył wcześniej wniosku i teraz byłoby na trojke dzieci ?
A Ty abc zastanów się zanim zaczniesz wypisywać takie bzduryabc pisze:Od kwietnia przyznajesz na pierwsze dziecko.
Udało mi się dodzwonić dzisiaj do ministerstwa. Od czerwca przyznaje na najstarsze a nie od kwietnia. Dziękuję wszystkim za pomoc
Oprócz nowy członek rodziny - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
nie utraca dochodu z ryczałtu
Utarty dochodów a przedstawienie dok.
KORDYNACJA
donos - zgłoszenie
liczyć?
od kiedy utracić ?
Utrata-wytłumaczcie, bo się pogubiłam
zasiłek macierzyński
babka Polka mąż z Jordanii
prosze o poradę
decyzja zakańczająca
szablon zmianydecyzji do izydy