Dodatek przysługuje tym co zaznaczyli tylko węgiel. Mam sporo deklaracji gdzie są zaznaczone dwa źródła - węgiel oraz drewno kawałkowe. Ich też to 3 tys też obejmuje?
Nie słucham za bardzo wiadomości ale powiedzcie mi czy faktycznie podają, że ustawa wczoraj została podpisana i można już składać wnioski?
Czy to jak zwykle ludzie słyszą co chcą i przekręcają wszystko. Bo nie idzie im wytłumaczyć. Od wczoraj wszyscy przychodzą i standardowo z pretensjami do nas, że my nic nie wiemy, że nie chcemy przyjąć im wniosku itd..
dzisiaj dopiero sejm uchwalił, pojdzie do senatu, tam mają posiedzenie 3-4 sierpnia, pewnie będą zmieniać i poprawiać, wróci do sejmu, odrzucą poprawki, Jędruś klepnie więc tak obstawiam 2 połowa sierpnia najwcześniej i to bliżej września
no chyba, że się opozycja znowu skompromituje i puści to bez poprawek przez senat
Ustawa przeszła przez sejm, musi jeszcze trafić do senatu, który zapowiedział że zajmie się nią najwcześniej za dwa tygodnie, później musi ją podpisać prezydent.. w radio powiedzieli że składać wnioski najwcześniej będzie można w drugiej połowie sierpnia.
To samo wszystkim tłumaczę, że najprawdopodobniej połowa sierpnia.
Tylko zaczęło mnie zastanawiać co mówią i jak dokładnie przedstawiają to w telewizji, że takie obruszenie było od wczoraj.
Faktycznie pewnie ludzie usłyszeli tylko zdanie, że sejm uchwalił i to im wystarczyło.
W telewizji jak zwykle puszczą jakieś hasło, ze ludzie dostaną pieniądze i już każdy wariuje. Na tą chwilę brak jest nawet wniosków w drukarniach i systemu do realizacji wogóle. No i ludzi do obsługi tegoż