Pan się deczko myli, w tym wypadku można jak najbardziej będzie zastosować brzmienie nadane nowelizacją do złożonych wcześniej wniosków, chyba że wyraźnie będzie co innego wynikało z treści ustawy.my_low pisze: ↑01 wrz 2022, 13:30mi już dzisiaj pan powiedział, że on składa w momencie jak obowiązują aktualne przepisy i na podstawie tych przepisów powinniśmy mu rozpatrzeć, bo prawo nie działa wstecz, a jak nie, to się będzie odwoływał, choćby miał iść do Sądu Najwyższego, bo pieniądze swoją drogą, ale ma dość robienia z ludzi idiotów przez rząd![]()
no to rób go szybciutko, żeby oszczędzić sobie, Panu i SN robotymy_low pisze: ↑01 wrz 2022, 13:30mi już dzisiaj pan powiedział, że on składa w momencie jak obowiązują aktualne przepisy i na podstawie tych przepisów powinniśmy mu rozpatrzeć, bo prawo nie działa wstecz, a jak nie, to się będzie odwoływał, choćby miał iść do Sądu Najwyższego, bo pieniądze swoją drogą, ale ma dość robienia z ludzi idiotów przez rząd![]()
a co zrobić jezeli ustawa wejdzie koło 20.09 a informacje u niektórych trzeba wydać wcześniej?Tom. pisze: ↑01 wrz 2022, 13:49no to rób go szybciutko, żeby oszczędzić sobie, Panu i SN robotymy_low pisze: ↑01 wrz 2022, 13:30mi już dzisiaj pan powiedział, że on składa w momencie jak obowiązują aktualne przepisy i na podstawie tych przepisów powinniśmy mu rozpatrzeć, bo prawo nie działa wstecz, a jak nie, to się będzie odwoływał, choćby miał iść do Sądu Najwyższego, bo pieniądze swoją drogą, ale ma dość robienia z ludzi idiotów przez rząd![]()
![]()
W imię czego mamy siedzieć po godzinach, czy w weekendy, żeby części mieszkańcom zrobić dobrze, a pozostałym zrobić po nowemu.
A kto rozpatrzył wnioski jak nie ma jeszcze kasy ? Nowelizacja wejdzie zapewne w życie od poniedziałku więc chyba informacji nikt jeszcze nie wysłał bez pokrycia ? Narobili bałaganu, pierwotnie dodatek był na gospodarstwo i tak też ludzie składali wnioski. Teraz będą odmowy bo będzie na piec ? numer domu ? czy na deklarację śmieciową ?