Nowy dział Forum OPS.pl, jaki? - O serwisie OPS.pl

Strona 2 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 17 lip 2015, 13:47

O to to. Dobra myśl. Skorzystają ci którzy nie wiedzą w co się pakują.
Ares30

Napisano: 19 lip 2015, 13:21

Dział Związki Zawodowe już istnieje.
viewforum.php?f=59
angoc

Napisano: 20 lip 2015, 9:35

Bardzo dobry pomysł! Ja,jeżeli mogę to zproponowałabym dział Pomoc Żywnościowa 2014-20120, z tego co obserwuję z tym również będą wiązały się "ciekawe" przypadki :)
Rita

Napisano: 20 lip 2015, 14:00

angoc pisze:Ostatnio uruchomionym, nowym działem Forum, jest "Ochrona Danych Osobowych" viewforum.php?f=58

Jaki nowy dział Forum powinien jeszcze powstać? Użytkownicy Forum postulują, aby powstał dział „Konsultacje nowych aktów prawnych”, „ Związki Zawodowe”. Kolejna z oczekiwanych innowacji dotyczy istniejącego już działu „Oprogramowanie” – chodzi o dodanie do tego działu Forum kategorii/subforum dotyczących konkretnych programów/systemów: Emp@tia, Pomost, Helios, Amazis, Tales, Nemezis, Selene, albo stworzenia odrębnych działów Forum dla tej problematyki?

Jakie są Państwa opinie w powyższej sprawie?

Oprogramowanie powinno zostać dano podzielone już raz o tym pisałem w PW

i nie wszystko w jednej ramce FORUM, tylko zrobić podział na ramki, ponieważ poszczególne działy są mało czytelne w tym gąszczu ....
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 20 lip 2015, 23:35

naitsyrk85 pisze: Oprogramowanie powinno zostać dano podzielone już raz o tym pisałem w PW

i nie wszystko w jednej ramce FORUM, tylko zrobić podział na ramki, ponieważ poszczególne działy są mało czytelne w tym gąszczu ....
Subforum/subfora Działu Forum OPS.pl "Oprogramowanie" - taką innowacje próbowano wprowadzić. Jeśli tych subfrów jest kilka, wtedy w ramce/dziale "Oprogramowanie" pojawia się gąszcz subforów. Podobną innowację próbowano wykorzystać do ujednolicenia/zintegowania problematyki Świadczenia Rodzinne - wcześniejsza wersja Forum OPS.pl miała taką funkcjonalność - otwierało się okno z linkami do działów powiązanych : FA, Becikowe, Koordynacja... Jeśli dobrze zrozumiałem, twoim oczekiwaniem jest wyodrębnienie/stworzenie Forum "Oprogramowanie" podobnego do już istniejącego "Z życia forum", gdzie obecnie jest "HYdE PaRK" i "O serwisie OPS.pl"? Czy jeszcze inaczej? Ważną jest też kwestia kategorii Forum Oprogramowanie - powinny to być nazwy programów, czy nazwy zadań, które te programy obsługują?
angoc

Napisano: 21 lip 2015, 1:16

W sprawie innych postulatów

Nowy dział Forum.OPS.pl "Konsultacje nowych aktów prawnych" (OK!) i towarzyszący tej innowacji postulat: Najlepiej z jakimś sensownym prawnikiem...ale pewnie to niemożliwe...? (Źródło: Grupa "Pomoc Społeczna w Polsce" Facebook). Z tego co wiem, na Forum OPS.pl zaglądają również sensowni prawnicy, zdarz się, że udzielają tu porad, konsultacji... faktem jest to, że tak się zdarza, co nie oznacza, że tak jest non stop! W tym miejscu, bardzo dziękuję użytkownikowi forum z rajskim nickiem oraz innym prawnikom, którzy tu nie tylko zaglądają.

"Konsultacje nowych aktów prawnych" albo "Konsultacje aktów prawnych" - ta druga wersja "Konsultacje aktów prawnych" - wydaje się sensowniejsza, ponieważ dotyczy tego, co jest i tego, co będzie. Konsultacje z sensownym prawnikiem? - z tego co wiem, za takie konsultacje się słono płaci, niektórzy "sensowni prawnicy" udzielają takich porad Ośrodkom Pomocy Społecznej za niemałe pieniądze. Czy zechcą ich udzielać bezpłatnie na Forum OPS.pl?

Dane mi było poznać kilku prawników, którzy byliby gotowi udzielać takich porad bezpłatnie, szczególnie, gdyby porady takie dotyczyły spraw niezamożnych klientów systemu pomocy społecznej. Uruchomienie działu "Konsultacje aktów prawnych" może zwiększyć aktywność prawników-filantropów na Forum OPS.pl Tę aktywność mogą zwiększyć również cykliczne akcje typu "Porada prawna" ogłaszane przez Redakcję Portalu OPS.pl albo realizacja projektu "Bezpłatne porady prawne dla tych, którzy pomagają oraz tych, którzy potrzebują pomocy" finansowanego ze środków... i realizowanego przez…?
angoc

Napisano: 21 lip 2015, 21:42

Prośba o uwagi i propozycje. W dole strony głównej Forum OPS.pl pojawiła się robocza wersja Działu Oprogramowanie. Ramka z napisem Oprogramowanie, a w niej wejście w: Systemy i Helpdesk. https://forum.ops.pl (widoczne dla użytkowników zalogowanych).
W polu Systemy wyświetlają się dostępne subfora, nazwy systemów. Tu prośba o pomoc w sporządzeniu listy oczekiwanych nazw.
W Helpdesk zostanie z czasem przeniesiona obecna zawartość działu Oprogramowanie, ta: viewforum.php?f=5
Wszelkie pomysły i uwagi mile widziane.
angoc

Napisano: 24 lip 2015, 9:35

proponuję dodatkowo miesięczny urlop sanatorium dla podratowania zdrowia co dwa lata :lol:
dsr

Napisano: 25 lip 2015, 17:43

dla wychowawców placówek opiekuńczo wychowawczych
Kącik WPD :roll:
(wykwalifikowanej pomocy domowej - przypilnuje dzieci, ugotuje, pozmywa i posprząta) :mrgreen:

Lub: Zrób to sam ! :cry:
( takie porady :lol: : jak wymienić gniazdko, jak odróżnić kanalizacje, jak naprawić klamkę w drzwiach) :mrgreen:
mmariusz

Napisano: 27 lip 2015, 10:56

Dział oprogramowania podzieliłabym na poszczególne programy np. Sygnity, empatia, cas, big,top team itp
Ann.a

Strona 2 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x