Nowy paragraf

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
EWA.SZ.
Praktykant
Zajmuję się: Księgowość i kadry OPSu
Kontakt:

Nowy paragraf

Post autor: EWA.SZ. »

Napiszcie proszę jak dodać nowy paragraf? Może jakiś wzór pisma? Jak to się odbywa? Muszę dodać opłaty tel na 85504, z góry dziękuję
monia77
Podinspektor
Zajmuję się: Główny księgowy GOPS
Kontakt:

Re: Nowy paragraf

Post autor: monia77 »

A do kogo masz pisać, ja zawsze jak potrzebuję to robię zmianę w planie i po prostu dodaję nowy paragraf jaki potrzebuję bez dodatkowych pism
EWA.SZ.
Praktykant
Kontakt:

myślałam , że może z wnioskiem do burmistrza, bo taka podpowiedz też słyszałam. A jak ta zmianę w planie robisz to dajesz do zatwierdzenia ponownie plan na sekretariat?
Małgorzata36
Stażysta
Zajmuję się: Główny księgowy
Kontakt:

Post autor: Małgorzata36 »

Najpierw musisz określić do jakich zmian w planie ma upoważnienie Kierownik jednostki - od tego będzie zależało dalsze postępowanie. Musisz sprawdzić w piśmie przewodnim z UG ws. planu finansowego na 2021.
Jeśli tam nie ma informacji ustal ze skarbnikiem czy taka zmiana planu wymaga zarządzenia Wójta czy wystarczy dezycja kierownika OPS.
W mojej jednostce np. zmian w planie (w tym dodanie nowego paragrafu) dokonuje się zarządzeniem kierownika.
EWA.SZ.
Praktykant
Kontakt:

Dziękuję za rzetelną odpowiedź
ODPOWIEDZ