nowy problem zasiłku dla opiekuna - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 03 kwie 2014, 11:42

w tym projekcie jest, że ośrodek w ciągu 14 dni informuje opiekuna o złożeniu wniosku a opiekun ma 4 miesiące na dokonanie tego i teraz tak

do dnia wejścia w życie ustawy ma odsetki a później normalnie wypłacane świadczenie ale ...

1 maja - wchodzi w życie ustawa, 5 maja ośrodek informuje opiekuna a opiekun zgłasza się 10 sierpnia 2014 r i czy za okres od maja do 10 sierpnia otrzyma świadczenie?

przecież może w tym czasie pracować na czarno i się nie opiekować a po 3 miesiącach zgłosić się po wypłatę należności, ośrodek tego nie skontroluje bo dopiero przy wywiadzie po złożeniu wniosku .. gdzie logika?
~znowu

Napisano: 03 kwie 2014, 11:46

sens i logika to nie w świadczeniach rodzinnych...;)
~mariolka

Napisano: 03 kwie 2014, 12:02

czym się martwisz wczoraj pan minister Kosiniak-Kamysz przyznał się że popełnił błąd zabierając od 01 lipca św. pielęgnacyjne i na koniec powiedział - PRZEPRASZAM.
Reszta (czyli całe to bagno) będzie ja zwykle należało do nas na samym dole.
Miłego dnia życzę i głowa do góry - damy radę !!!
~pawel

Napisano: 03 kwie 2014, 12:03

dlaczego takie dziwne, przecież mu nie wypłacisz dopóki się nie zgłosi
~Kati

Napisano: 03 kwie 2014, 12:06

\'przecież może w tym czasie pracować na czarno i się nie opiekować a po 3 miesiącach zgłosić się po wypłatę należności\'

W teorii mógł pracować na czarno i się nie opiekować przez cały okres wyrównania, już od lipca 2013. I wywiad też tego nie zweryfikuje - bo bazuje na prawdomówności osoby z którą jest przeprowadzany. Kto chce ściemnić to ściemni, ale... za dużego wpływu na to nie mamy niestety.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 03 kwie 2014, 12:09

~znowu nie przejmuj się, napisze pod odpowiedzialnością karną, że spełnia warunki i spoko - ten zapis w projekcie najbardziej mi się podoba ;)
~xx

Napisano: 03 kwie 2014, 12:21

już zaczęło bolec POLSKI urzędas.
~x

Napisano: 03 kwie 2014, 12:29

~x - nie zrozumiałeś, nic nie \"zaczęło boleć\", strona oświadcza, że spełnia warunki (bo przecież lepiej od nas zna przepisy i dostaje :)
~xx

Napisano: 03 kwie 2014, 13:31

@x
\"już zaczęło bolec POLSKI urzędas. \"
Rozgraniczmy, jako \"urzędas\" to ja sie cieszę, bo wraz ze wzrostem wydatków na świadczenia wzrośnie % na koszty obsługi tego zadania, w tym na moje wynagrodzenie i jest szansa, ze po 6 latach wynagrodzenie w moim dziale drgnie choć odrobinę.

Natomiast jako obywatela zawsze mierziło mnie gdy ktoś nieuprawniony wyciągał swoje łapska po publiczne pieniądze. Tu masz rację, boli i to bardzo.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 03 kwie 2014, 13:44

to jest już pewne że od 1 maja wejdzie ustawa i będzie można z powrotem składać wnioski o świadczenia?
~Kosa

Strona 1 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x