Jeśli walidacja miękka,bo mi taka wychodziła wpisz w uwagach do sprawozdania "1. Miękka walidacja w Część A.1, wiersz 2.1 - wykazana wartość 0 jest prawidłowa, ponieważ w miesiącu październiku 2017r nie wypłaciliśmy świadczeń w formie rzeczowej." i puść z tą walidacjąBazyl pisze:Czy Wam też wywala jakieś multum głupich miękkich walidacji?? Np. dot. bloku A.1, wiersza A.2.1, gdzie mam same zera, a mam walidację 0>0&&0>0
Ja mam dokładnie taką samą walidację, też wypłaciłam za wrzesień w październiku, bo urodziło się dziecko i jest miękka.Edysia185 pisze:Mi krzyczało w A.2. Wypłaciłam za wrzesień 4 świadczenia na łączną kwotę 717 zł i mi krzyczało, że nie może tak być, bo przeciętne minimalne świadczenie powinno wynosić 470 zł. Głupota. Puściłam z tą walidacją. Przecież mogę wypłacić nawet 100 zł czy 50 zł.
U mnie też na CAS nie ma tabeli F. Czyli jest ona od stycznia 2018?nowa11 pisze:u mnie na CASIE nie ma rubryki FMaria23 pisze:pod tabela F jest -" Część F po raz pierwszy wypełniana jest w odniesieniu do sprawozdania za miesiąc styczeń danego okresu oraz nie dotyczy ustaleń w związku z wnioskami na kolejny okres składanymi od lipca." - więc jak to rozumieć? Liczymy od stycznia?