np a us - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 26 sty 2016, 14:19

Witam, wystawiłam tw wierzycielce ponieważ nie spłaciła nienależnie pobranych świadczeń, a urząd skarbowy teraz umorzył postępowanie powołując się na art. 8 ust. 1 ustawy z dnia 14 lipca 2015r o zmianie ustawy ....
Co teraz zrobić, przecież ten artykuł dotyczy tylko należności przypadajacych od dłużników alimentacyjnych
Andzia59

Napisano: 26 sty 2016, 14:26

Zażalenie.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 26 sty 2016, 14:34

Witam, miałam identyczną sytuację.
Złożyłam zażalenie na postanowienie i US nawet nie wysłała tego do Dyrektora Izby Skarbowej tylko sam uchylił swoje postanowienie - tym samym przyznał mi rację... :-]
Ketchup

Napisano: 26 sty 2016, 14:35

Czy mogłabym prosić wzór takowego zażalenia na e-mialia [email protected]
Andzia59

Napisano: 26 sty 2016, 14:36

a czy wzór takiego zażalenia mogłabys wrzucic? usiłuje napisac takie zazalenie ale nigdy nie pisałam czegos takiego i wogole pojecia nie mam od czego zaczac jak to sformułowac. Prosze
nev

Napisano: 28 sty 2016, 13:01

miałam tez taka sytuację. My jednak nie pisalismy zażalenia. Najpierw wyjaśniliśmy telefonicznie że tw dotyczy wierzycielki. US odp.że oni nie maja takiej wiedzy że to wierzycielka i widzącże to należności z tyt. fa automatycznie wszystko umarzają.
Ponownie przesłaliśmy do US tyt. wierzycielki naliczajac nowe odsetki i załączając pismo przewodnie wyjaśniajace, że w.w tyt. dotyczy wierzycielki.
I tyle.
E-tam

Napisano: 28 sty 2016, 20:12

A jak robiliście TW, nie wiem jak się do tego zabrać? :?
rita

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x