czy cos dołączamy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 26 sty 2016, 15:15

witam, chce wyslac wnioski o wszczecie tych tytulow zwroconych z us czy mam cos dolaczyc do wniosku??stare decyzje o wyplacie fa??
gosiaops

Napisano: 27 sty 2016, 13:35

ja nie załaczam. Czasem przysyłaja Komornicy żeby uzupełnic wniosek i dosłać upowaznienie wójta -to możesz od razu dołaczyć.
Acha i chca czasem informacji o nr decyzji z fa , dacie wydania, wskazanie daty wpłaty świadczeń. To tylko im pisze a nic juz nie kseruje bo przeciez maja w swoich aktach nasze decyzje z FA/ czasem podaje stan zadłużenia dA - drukuje z systemu zadłużenie na dzień sporzadzania wniosku
i mam taki wniosek:

Wniosek przyłączenie się do postępowania egzekucyjnego
Na podstawie art. 27 ust. 8 i art.27 ust.3 i 3a ustawy z dnia 24 lipca 2015r o zmianie ustawy pomocy osobom uprawnionym do alimentów, ustawy o emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych oraz ustawy o świadczeniach rodzinnych (Dz. U z 2015, poz. 1302), jako organ właściwy wierzyciela przyłączamy się do prowadzonego postępowania sądowego w celu ściągnięcia należności alimentacyjnych wraz z odsetkami
Jednocześnie nadmieniam, iż ostateczna decyzja przyznająca świadczenia z funduszu alimentacyjnego osobie uprawnionej za ubiegłe okresy świadczeniowe zawierająca informację o rozpoczęciu realizacji decyzji i terminie wypłat świadczeń z funduszu alimentacyjnego w poszczególnych miesiącach jest w posiadaniu Państwa Kancelarii.
E-tam

Napisano: 27 sty 2016, 13:51

to sa stare sprawy i nie wiem jak do tego podejda komornicy...nie wiem czy gdzies maja te nasze stare decyzje..ale ok wypisze wniosek i ktorej decyzji dotyczy i wysokosc zadluzenia i zobacze..a czy przylączanie tez dlugi z zaliczki???
gosiaops

Napisano: 28 sty 2016, 11:37

Nie.
E-tam

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x