Numerowanie decyzji administracyjnych.

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
kinia12
Praktykant
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Numerowanie decyzji administracyjnych.

Post autor: kinia12 »

Może ktoś by mi pomógł, widzę że jest tutaj sporo osób z ogromną wiedza na ten temat, a ja mam problem bo od września mam zając się stypendiami Pani która się zajmowała ma iść na emeryturę, ale od razu zaznaczyła, że nic nie pomorze bo ona sama do wszystkiego dochodziła;-(. Moje pytanie jest dotyczy numerowania decyzji , czy jeśli mam 3 dzieci w rodzinie to czy każdej osobie nadaje decyzje numer 1/2018/2019 czy tez numeruję kolejno 1,2,3 ponieważ z tego co zdarzyłam zauważyć moja poprzedniczka tak własnie nadawała i nie wiem czy jest to prawidłowa forma. Następny pytaniem jest numerowanie decyzji na następny semestr czy mam dalej numerwac 1/2019 czy mam napisać ze jest to decyzja zmieniająca i jaki nadać numer. Może się to wydawać oczywiste i błahe pytanie, ale mam taki mętlik w głowie po przeczytaniu wszystkiego że nie chciałabym popełnić błędu. A wierze ze ktoś mnie nie wyśmieje i mi pomoże .
kinia12
Praktykant
Kontakt:

Re: Numerowanie decyzji administracyjnych.

Czy naprawdę nikt nie może mi pomóc!! Liczę mimo wszystko że znajdzie się taka osoba która mi to wyjaśni.
m_alaczek
Stażysta
Zajmuję się: ST/DM
Kontakt:

Post autor: m_alaczek »

Jeżeli przyjmujesz jeden wniosek, na którym rodzic wypisuje wszystkich uczniów, to nadajesz mu nr 1. I decyzję również wydajesz jedną na wszystkich uczniów.
Jeżeli przyjmujesz 3 wnioski, osobno na każdego ucznia, nadajesz mu kolejne numery. I wydajesz wtedy 3 decyzje, 1 na każdego ucznia. Nie ma możliwości, by dla 1 wniosku wydać trzy decyzje.
U nas na kolejny semestr wydajemy decyzję zmieniające, poprzedzone zgodą na jej wydanie. 1 decyzja dla 1 wniosku, nawet jeśli troje dzieci na wniosku. Numer oczywiście nowy, niezdublowany z pierwszą turą. Bo każda decyzja jest unikatowa.
kinia12
Praktykant
Kontakt:

Dziękuję serdecznie za odpowiedź. Pozwoliłam sobie napisać do Pani na m_alaczek. Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź na moje pytanie.
ODPOWIEDZ