numery wniosków - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 28 sty 2015, 10:26

mam pytanie odnoście nadawania numerów wniosków w systemie. Czy od nowego roku nie powinna być numeracja od nowa czyli od nr 1?
bo sobie tak myślę że skoro jest nowy rok, nowa ustawa to czy nie powinna być też numeracja nowa. Bo wprowadzałam wnioski i numery idą dalej z zeszłego roku.
Ktoś coś wie na ten temat ?
MeryLu1988

Napisano: 28 sty 2015, 13:43

Nikt nie potrafi mi pomóc ???
MeryLu1988

Napisano: 29 sty 2015, 9:38

No i czym Ty się przejmujesz, skoro system sam tak narzuca i nie masz wpływu na numerację? Mało jest innych problemów przy realizacji KDR? ;)
W systemie masz dostępne wszystkie złożone wnioski i dane wszystkich rodzin, to nie mógłby dublować numerów rodzin.
Kinya

Napisano: 29 sty 2015, 15:56

To jest problem.
Od stycznia wójt nadaje nr kart i nie będą już one systemowo nadrukowane na kartach. We wzorze kart nie ma już miejsca na nr karty na samej karcie.
Więc wójt musi sam uregulować zasady numeracji kart (zarządzeniem chyba). Właśnie się za to zabieram, ale czekam aż przyślą nowe karty zamówione wg nowych przepisów.
martamarta

Napisano: 29 sty 2015, 20:48

zgodnie ze starym rozporządzeniem wójt też nadawał numer kart a numer był na kartach nadany przez system. teraz jest tak samo. przysłali mi karty zamówione w styczniu i jest na nich numer kart tak jak poprzednio. zresztą jak wejdzie się w system to po zamówieniu kart można zobaczyć jaki numer jest przypisany rodzinie i poszczególnym członkom rodziny. samemu nie trzeba nic nadawać
gość5

Napisano: 30 sty 2015, 9:55

Też mam już karty zamówione w styczniu, mają numery nadane przez system. Czy ktoś potrafi wytłumaczyć, o co chodzi z nadawaniem numerów przez wójta? System przecież i tak działa sobie sam, jak tylko wprowadzi się mu rodzinę.
Kinya

Napisano: 30 sty 2015, 10:57

ja to rozumiem w ten sposób że wójt nadaje numery kart w syetemie poprzez numer gminy kory jest na karcie i tyle
gośc6

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x