właśnie chyba niektórzy mylnie chcą brać całą kwotę ulgiIlonka87 pisze: ↑18 cze 2021, 11:50Zaraz, zaraz. Co macie na myśli mówiąc ulga na dzieci?? Chodzi o całe 1112 zł czy o to co się bierze do rodzinnego jako dochód czyli: ktoś dostaje zwrot z US w kwocie 1112 zł, ale np 700 zł to był zwrot z wypracowanego dochodu a tą różnicę 412zł dopłaciło tej osobie państwo i właśnie tą kwotę liczymy do dochodu.
niby masz rację...ale zapyta nas...co wliczamy do dochodu...i co on powinien przedstawić jak udowodnić...i co powiemy? hmmm
z tego co wiem, to w świadczeniach rodzinnych dochodem nie jest faktycznie wyplacona ulga jako zwrot, tylko ta , która stanowi nadwyzkę należnego podatkumuusia pisze: ↑16 cze 2021, 10:25ulga na dzieci bedzie sie wliczac! jezeli ktos zlozy tak wniosek ze akurat w ostatnich trzech miesiacach jest zwrot podatku to go wliczamy caly !TeresaGendarz pisze: ↑16 cze 2021, 9:59A jak liczymy zwrot z Urzędu skarbowego. W ŚR zwrot ale tylko ze składki społecznej i zdrowotnej dzielimy przez 12, a jak będzie w dodatkach mieszkaniowych?
ale...w swiadczeniach rodzinnych sa tez dochody utracone itd...ale nie oznacza to, ze u nas w dodatkach tez tak jest ...u nas jest dochod uzyskany w trzech miesiącach poprzedzajacych i tyle...a co jest dochodem a co nie jest...to wlasnie bierzemy ze swiadczen rodzinnych...tak ja to rozumiem...i wydaje mi sie ze nie dzielimy wtedy tych dochodówope123 pisze: ↑21 cze 2021, 9:00z tego co wiem, to w świadczeniach rodzinnych dochodem nie jest faktycznie wyplacona ulga jako zwrot, tylko ta , która stanowi nadwyzkę należnego podatkumuusia pisze: ↑16 cze 2021, 10:25ulga na dzieci bedzie sie wliczac! jezeli ktos zlozy tak wniosek ze akurat w ostatnich trzech miesiacach jest zwrot podatku to go wliczamy caly !TeresaGendarz pisze: ↑16 cze 2021, 9:59A jak liczymy zwrot z Urzędu skarbowego. W ŚR zwrot ale tylko ze składki społecznej i zdrowotnej dzielimy przez 12, a jak będzie w dodatkach mieszkaniowych?