ulge na dzieci liczymy w całości. na podstawie tego co oświadczą w deklaracji.
dochód z zagranicy przeliczamy na dzień złożenia wniosku
ja już niestety miałam konsultacje ale tak na logige to wydaje mi sie ze wniosek moze zlozyc dopiero od sierpnia?MsPerfect pisze: ↑25 cze 2021, 10:28Pytanie do Mazurkiewicza![]()
Jeśli Strona w 07.2021 r. złoży wniosek o dodatek mieszkaniowy, umowę najmu mieszkania będzie miała od 01.07.2021 r. (wcześniej zamieszkiwała w innym lokalu), to za jaki okres zarządca budynku albo inna osoba uprawniona do pobierania należności za lokal mieszkalny powinna potwierdzić informację o kwocie wydatków. Zgodnie z art. 7 ust. 1c pkt 9 i 10 ustawy o dodatkach mieszkaniowych (stan od 01.07.2021 r.) informację o łącznej kwocie wydatków… za ostatni miesiąc potwierdza zarządca budynku…. Dotychczas zarządca budynku potwierdzał wysokość wydatków za miesiąc w którym składany był wniosek.
Jak należy postępować w takich sytuacjach
Rozmawiałam o tym z Mazurkiewiczem. Wniosek może złozyc dopiero w sierpniu.MsPerfect pisze: ↑25 cze 2021, 10:28Pytanie do Mazurkiewicza![]()
Jeśli Strona w 07.2021 r. złoży wniosek o dodatek mieszkaniowy, umowę najmu mieszkania będzie miała od 01.07.2021 r. (wcześniej zamieszkiwała w innym lokalu), to za jaki okres zarządca budynku albo inna osoba uprawniona do pobierania należności za lokal mieszkalny powinna potwierdzić informację o kwocie wydatków. Zgodnie z art. 7 ust. 1c pkt 9 i 10 ustawy o dodatkach mieszkaniowych (stan od 01.07.2021 r.) informację o łącznej kwocie wydatków… za ostatni miesiąc potwierdza zarządca budynku…. Dotychczas zarządca budynku potwierdzał wysokość wydatków za miesiąc w którym składany był wniosek.
tak na logike...to tez mysle ze w sierpniuMaxima pisze: ↑25 cze 2021, 11:37Rozmawiałam o tym z Mazurkiewiczem. Wniosek może złozyc dopiero w sierpniu.MsPerfect pisze: ↑25 cze 2021, 10:28Pytanie do Mazurkiewicza![]()