O kiedy przyjmujemy wnioski na DE
Re: O kiedy przyjmujemy wnioski na DE
czyli wnioski przyjmujemy tak...jak o dodatek mieszkaniowy? miesiąc wczesniej? o od następnego miesiąca wypłata ?....
Tak jest najlepiej. Decyzję przyznającą zryczałtowany dodatek energetyczny można wysłać razem z decyzją przyznającą dodatek mieszkaniowy. Zaoszczędzimy kasę na korespondencji.
ale pod warunkiem,ze zostana dwa wnioski złozone jednoczesnie...
a jak wnioskodawca niedostanie DM to poco ma składać o energetyczny, przecież rożnie może być
dobre pytanie a jak nie dostanie dodat. mieszkaniowego to odmowa na d. energetyczny
a gdzie to pisze na jaki okres przyznaje się D.E.
i gdzie pisze od którego miesiaca się przyznaje. W dodatkach jest to jasno określone - a w DE ?
i gdzie pisze od którego miesiaca się przyznaje. W dodatkach jest to jasno określone - a w DE ?
i wlasnie o to chodzi,ze niewiadomo jak...haha,ja juz mam dosc...

kryterium DE jest przyznany DM a co do okresu przyznania to wolna amerykanka
Np. wniosek złożony w lutym 20-go dnia - przyznanie DE od m-ca lutego jest możliwe no ale wypłata do 10 - lutego czyli z góry ...paranoja do kwadratu
Ja myślę że jeżeli nic w ustawie nie ma odnośnie terminu składania wniosku/wyd decyzji (inaczej niż to jest w ustawie o dodatkach mieszkaniowych) to stosujemy to ogólne przepisy kpa. Jak wniosek złożony w styczniu to i d.e. od stycznia. Jeżeli wniosek złożony 31 stycznia to w lutym płacimy d.e. za luty i wyrównanie za styczeń.
Tylko że wtedy komplikuje się trochę sprawa bo interesant który składa pierwszy raz wniosek o d.m. musiałby przyjść w następnym miesiącu jeszcze raz i złożyć wniosek o d.e.
Tylko że wtedy komplikuje się trochę sprawa bo interesant który składa pierwszy raz wniosek o d.m. musiałby przyjść w następnym miesiącu jeszcze raz i złożyć wniosek o d.e.
Oprócz O kiedy przyjmujemy wnioski na DE - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
odcięty prąc ... ile kwh????
prosze o wzór zapotrzebowania
cena energii do DE
DE
jak wyliczyc DE
wszczescie czy wznowienie??
metryczki DE
Gdzie jest uregulowane kto wypłaca dodatek energetyczny?
zapotzrbowanie na d. e.
zapotzrbowanie na d. e.
zgłupłam
na kartę
czy sie wlicza?
odsetki od niewykorz 70% dotacji
Gorzatka pozdrawiam Decyzja DE
PONAWIAM PYTANIE?