o litosci.. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 24 mar 2014, 13:38

w piatek byla u mnie para skladac wniosek na becik i rodzinne.....dzisiaj juz kazde osobno przychodzi ze nie sa razem ..posypaly sie oskarzenia alimenty itp...wnioski piatkowe sa poskladane na ojca ziecka a dziecko mieszka z matka....co teraz zrobic..matka napisala oswiadzenie ze nie wychowuja razem dziecka...rodzinne odmowa bo nie ma alim zasadzonych???co z becikiem???podpowiedzcie
~gosia

Napisano: 24 mar 2014, 13:51

też miałam podobną sytuację, chodziło co prawda tylko o rodzinne, na szczęście wniosek był na nią i tylko zmieniła nr konta,
a tak w ogóle to zanim wypłaciłam się pogodzili się, więc może warto przeczekać:)
~biff

Napisano: 24 mar 2014, 13:56

Becik sie nalezy nawet jak sama wychowuje i nie ma alimentów
~Aneta

Napisano: 24 mar 2014, 14:00

becik zlozyli razem w piatek z tym ze wnioski sa na ojca dziecka a dziecko obecnie jest z matka dziecka...i co w takiej sytuacji??
~gosia

Napisano: 24 mar 2014, 14:01

dzisiaj napisala oswaidczenie ze nie wychowuja razem ze dziecko jest u niej....czyli rodzinne odmowa tak???
~gosia

Napisano: 24 mar 2014, 14:10

nie ważne z kim jest dziecko, zarówno ojciec i matka mają prawo do becika .../ kto pierwszy ten lepszy
do rodzinnego muszą być dochody obojga rodziców nawet jeżeli wspólnie nie mieszkają...chyba że są alimenty
~Rencia

Napisano: 24 mar 2014, 14:13

wspolnie nie mieszkaja....napisala oswiadczenie dlatego rodzinnego im nie dam dopoki mi wyroku nie przyniesie matka dziecka
~gosia

Napisano: 24 mar 2014, 14:18

no może złożyć zarówno ojciec jak i matka

ale jak wiesz że ojciec tego dziecka nie wychowuje to nie wypłacaj mu z ciemno

napisz mu wezwanie nich złoży oświadczenie
~ula

Napisano: 24 mar 2014, 14:18

\"nie ważne z kim jest dziecko, zarówno ojciec i matka mają prawo do becika .../ kto pierwszy ten lepszy\"

a to art. 27 ust. 2 już nie obowiązuje?
~ludek

Napisano: 24 mar 2014, 14:24

Ano własnie swiadczenie nalezy sie temu z rodziców który go wychowuje
~+++

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x