Kochani jak robicie we wrześniu projekt planu budżetowego i dostajecie z gminy obcięcie na zawarte umowy np. z informatykiem to co robicie wtedy? czy przyjmujecie tak jak wam przyznano a w nowym roku piszecie o zwiększenie środków czy od razu reagujecie ale jak pisemnie?
A wynagrodzenia pracowników wyliczacie ze wskaźnikiem waloryzacji czy bez ? -tu też mam obcięcie planu będzie mi brakować na 20 lecie nagrody jubileuszowej.
Do zaangażowania za cały rok nie mam zapewnione w całości wynagrodzenia, czy też takie sytuacje macie?
obcięty -plan
Re: obcięty -plan
u nas też skarbnik obciął nam plan a jak nastał nowy wójt i zrobiła się afera że jest za mało środków to cała wina spadła na księgowego GOPS, że źle oszacował potrzeby... żal
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: obcięty -plan
My złożyłyśmy projekt planu , gmina przyjmując go uchwałą w której zmniejszyła paragrafy wynagrodzeniowe 4010,4110, 4120 o 59 000 tys. nic nie mówiąc nam. Jak otrzymałam pismo o dostosowaniu projektu dopiero się dowiedzieliśmy. OPS wystosował pismo w sprawie brakującego planu. W efekcie składałyśmy dwa takie pisma. Dopiero w styczniu zwiększono nam plan. Podobną sytuację miałam w 2014r. Pism o brakujące środki składałyśmy 4 razy, przyznali plan dopiero w sierpniu.
Oprócz obcięty -plan - Księgowość przeczytaj również:
RB ZN RB N
odsetki do sprawozdania
asystent rodziny
Rb-27s
dary z banku żywności
Delegacje
Dylemat
PIT 4R
PIT 11 i korekta chorobowego
wyd.strukt.????
rozliczenie dotacji 85219 §2030 za rok 2014