OBOJE ZA GRANICĄ!!! - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 02 sie 2016, 14:09

Witam,
zgłupiałam już dzisiaj, ponieważ jak jest w ustawie świadczenie wychowawcze przysługuje osobom... jeżeli zamieszkują z członkami rodzin na terytorium RP...

Przychodzi do mnie rodzina, oboje mieszkają za granicą z dziećmi i pytają czy mogą złożyć na 500+ w Polsce, ponieważ tutaj są zameldowani i UWAGA! ich znajomi mają taką samą sytuację i pobierają w Polsce właśnie to świadczenie mimo pobierania za granicą rodzinnego - KIndercośtam...

Ja im tlumaczę, że to niemożliwe i w ogóle, że nie mogą się ubiegać, ponieważ tu nie zamieszkują, ale może juz się mylę, bo kolejny raz słyszę że takie rodziny (mieszkające za granicą) pobierają 500+.

Czy ktoś miał takie przypadki? Czy ktoś coś mi więcej powie? Chyba się nie mylę, że nie mogą pobierać w Polsce? Składać wniosek?

Proszę o pomoc, bo już dzwonię na infolinię, ale tam nie odbierają, nie wiem gdzie mam jeszcze pytać o wiarygodną informację...
500plus
Stażysta
Od: 30 maja 2016, 12:21
Zajmuję się:

Napisano: 02 sie 2016, 14:12

jak wszyscy są za granicą to jest odmowa i nie ma co dyskutować
a ci co biorą to pewnie zataili pobyt poza RP....
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 10 sie 2016, 10:19

Nie mogą brać jak tu nie mieszkają, a jak biorą to znaczy że nie powiedzieli że są za granicą. Ludzie to potrafią kombinować
miła
Referent
Od: 23 mar 2016, 10:02
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x