Czy można przyznać SZO bratankowi, który opiekuje się niepełnosprawnym wujkiem. Zaznaczam, że pozostali krewni nie żyją, a żona chorego jest niepełnosprawna - stopień znaczny. Czy na bratanku ciąży obowiązek alimentacyjny? Z tego co czytałam w Kodeksie rodzinnym i opiekuńczym oraz w internecie nie wskazano takich krewnych jako zobowiązanych do alimentacji, jednak może wynika to z błędnej interpretacji przepisów. Proszę o poradę. Pozdrawiam.
Co ma wskórać? Jakie odwołanie mamy podpowiadać? W jakim celu? "Złóż odwołanie bo może ja nie mam racji dając pani odmowe i sko albo sąd stwierdzi ze jestem niekompetentny i bezprawnie odmowy wydaje?
Czy już do cna pogłupieliście takie bzdury tu wypisując?
Taki wyrok w podobnej sprawie wydał 20 stycznia 2011 r. Wojewódzki Sąd Administracyjny (WSA) w Białymstoku (sygn. akt. II SA/Bk 776/10).Podobne stanowisko zajęły też WSA w Lublinie (II SA/Lu 593/10) oraz WSA w Łodzi (II SA/Łd 580/10).
I olik mam wrażenie , że komplatnie nie znasz specyfiki Naszej pracy czasami poprostu mamy związane ręce .My nie jesteśmy przeciwni kilentowi możemy podowiedzieć jemu co może zrobić jak sami czegoś nie możemy zrobić.