świadczenie pielęgnacyjne - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 08 kwie 2015, 11:06

witam, mam taki problem: dziewczyna pobierała śp od 01.07.2010r do bezterminowo, od dnia 23.03.2011r podjęła zatrudnienie, w związku z czym zmieniłam decyzję w czasookresie; teraz wyszły nowe fakty - od 02.07.2010 do 15.07.2010r miała umowę-zlecenie, gdzie znów powinnam zmienić jej decyzję w czasookresie, tylko jak powinno wyglądać postępowanie?, skoro już raz zmieniałam decyzję? doradźcie
mlena

Napisano: 08 kwie 2015, 11:35

a ty jej nienależne robisz tylko za okres pracy ??? czy od podjęcia zatrudnienia do teraz?
,kjkjj

Napisano: 08 kwie 2015, 11:59

nie zmieniasz tej decyzji tylko robisz za okres pracy nienależnie pobrane i tyle
nina021

Napisano: 08 kwie 2015, 12:12

do ,kjkjj: za okres, w którym pracowała do zwrotu;
do nina021: nie muszę decyzji zmieniać? od razu decyzja o zwrocie? czyli mam wszcząć postępowanie w sprawie nienależnie pobranego świadczenia?
mlena

Napisano: 08 kwie 2015, 12:21

hmmm my robimy NP troche inaczej: jesli wyjadzie teraz na jaw ze osoba powiedzmy podjela zatrudnienie w 2013 bedac na SP to niestety do zwrotu ma od dnia podjecia zatrudnienia do chwili obecnej a nie tylko za okres pracy. W momencie podjecia zatrudnienia automatycznie traci prawo do ŚP, jedynym powodem zeby dalej jej wyplacac jest zlozenia ponownego wniosku czego osoba nie zrobila. Prawidlowo powinna zglosic fakt podjecia pracy i wstrzymac wyplate swiadczen a my wydajemy dec uchylajaca, po zakonczonej pracy powinna przedstawic odpowiednie dokumnety i zloyc nowy wniosek. Troche by to za łatwe bylo bedac na SP i jak tylko sie robota znajdzie to isc na 2 - 3 miesiaca a najwyzej sie pozniej odda , powiedzmy zarobila 3000 zl za jeden miesiac, ŚP bylo 800 czyli na czysto wychodzi 2200 kazdy by tak chcial :)
kogkhog

Napisano: 08 kwie 2015, 12:38

też do czasu tak robiłam, a potem na szkoleniu pan powiedział, że robimy NP za okres, w którym pan/i pracował, i teraz nie wiem od czego zacząć skoro już raz zmieniałam decyzję?
mlena

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x