obowiązki pracownika socjalnego - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 02 gru 2009, 15:10

a ja mam jeszcze pytanie czysto techniczne ale o odpowiedź prosze \'z ręką na sercu\' ;) czy jako pracownik socjalny macie wypełniony dzień np pełne 8 h ? czy zdarza sie, że nie ma zupełnie co robić a jesli tak to jak często ?
~Somebody

Napisano: 03 gru 2009, 10:40

anka, marta,alamb of god-w jakich powiatach mieszkacie? napiszcie proszę dlaczego dostałyście dodatek, może macie jakąś interpretację? pomóżcie innym :)
~iw

Napisano: 03 gru 2009, 11:05

dodatek, bo wyjezdzam w teren. z reszta jak dyrekcja dała to ja biore i nie protestuje
~lamb of god

Napisano: 04 gru 2009, 15:22

ja pracuje w świętokrzyskim a dodatek mam bo wyjeżdzam w teren ale czasem mam tak ze nie wiem jak się nazywam a czasem trochę luzu na papiery
~anka

Napisano: 04 gru 2009, 19:18

Ja też ze świętokrzyskiego. Dodatek mam bo pracuję w terenie, bywa, że mało co jestem w placówce. Na brak zajęć nie narzekam
~marta

Napisano: 07 sty 2010, 16:16

a czy te wyjazdy sami sobie ustalacie nie z polecenia dyrekcji i są czesto z powodu koniecznosci przeprowadzenia wywiadu lub \'zwyklej kontroli\'?
~lamb of god

Napisano: 09 sty 2010, 15:11

czy mogę liczyć na kopię takiego przekształconego druku
~asia

Napisano: 21 sty 2010, 16:27

a ilu macie wychowankow? szczegolnie ci zapracowani ;]
~mua

Napisano: 22 sty 2010, 11:11

przeksztalcony druk.. moja poprzedniczka sporzadzala wywiady na zwyklym druku np aktualizacje.. jak wyglada taki przeksztalcony druk?
~ehh

Napisano: 22 sty 2010, 16:04

Witam. Ja wiele druków sobie sama projektuje Wywiady, kontrakty...itd), oczywiście zachowując jakies tam ogólnie przyjęte zasady. Jest w nich wszystko co ma byc a jednoczesnie poprawiam to co mi sie nie podoba np robie sobie wiecej miejsca na opisanie sytuacji mieszkaniowej, rodzinnej itd, poniewaz w aktualizacji wywiadu w druku z rozporzadzenia jest tego miejsca bardzo mało. Albo dodaje sobie rubryki które mnie interesują. Jeśli wysyłam dokumenty np związane z jakims konkretnym zapotrezbowaniem do sądu czy pcpr (np. w związku z przyznaniem wychowankowi mieszkania) to robie to rzecz jasna na drukach wywiadów ujętych w rozporzadzeniu, bo te instytucje musza mieć \"porzadek w papierach\" więc taki jest wymóg. Natomiast wszystkie formularze które pomagaja mi w pracy i służą tylko mi robie sobie sama. Dodam ze to mi barzdo ułatwia pracę:)

odnośnie dodatku: owszem, dostaje dodatek zgodnie z ustawą o pomocy społecznej. Dokumentuje swoja pracę prowadząc dziennik pracy i zapisując w nim po krótce wszystko co robiłam danego dnia, wyjazdy i ich cel (zarówno takie których wymaga sytuacja, np. z dzieckiem do szpitala jak i wywiady \"kontrolne\"). Tak uzgodniłam z przełozoną. Wydaje mi sie ze jest to taki sam dokument jak dziennik pracy nauczyciela czy wychowawcy w domu dziecka. Informacje te wpisuje równiez w plany pracy z rodziną. Myślę ze to dostateczne udokumentowanie mojej pracy.

pozdrawiam wszystkich i życze powodzenia:)
~mucha

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x