a ja mam jeszcze pytanie czysto techniczne ale o odpowiedź prosze \'z ręką na sercu\' czy jako pracownik socjalny macie wypełniony dzień np pełne 8 h ? czy zdarza sie, że nie ma zupełnie co robić a jesli tak to jak często ?
Witam. Ja wiele druków sobie sama projektuje Wywiady, kontrakty...itd), oczywiście zachowując jakies tam ogólnie przyjęte zasady. Jest w nich wszystko co ma byc a jednoczesnie poprawiam to co mi sie nie podoba np robie sobie wiecej miejsca na opisanie sytuacji mieszkaniowej, rodzinnej itd, poniewaz w aktualizacji wywiadu w druku z rozporzadzenia jest tego miejsca bardzo mało. Albo dodaje sobie rubryki które mnie interesują. Jeśli wysyłam dokumenty np związane z jakims konkretnym zapotrezbowaniem do sądu czy pcpr (np. w związku z przyznaniem wychowankowi mieszkania) to robie to rzecz jasna na drukach wywiadów ujętych w rozporzadzeniu, bo te instytucje musza mieć \"porzadek w papierach\" więc taki jest wymóg. Natomiast wszystkie formularze które pomagaja mi w pracy i służą tylko mi robie sobie sama. Dodam ze to mi barzdo ułatwia pracę:)
odnośnie dodatku: owszem, dostaje dodatek zgodnie z ustawą o pomocy społecznej. Dokumentuje swoja pracę prowadząc dziennik pracy i zapisując w nim po krótce wszystko co robiłam danego dnia, wyjazdy i ich cel (zarówno takie których wymaga sytuacja, np. z dzieckiem do szpitala jak i wywiady \"kontrolne\"). Tak uzgodniłam z przełozoną. Wydaje mi sie ze jest to taki sam dokument jak dziennik pracy nauczyciela czy wychowawcy w domu dziecka. Informacje te wpisuje równiez w plany pracy z rodziną. Myślę ze to dostateczne udokumentowanie mojej pracy.