dodatek za pracę w trudnych warunkach - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 20 paź 2009, 17:30

jak to jest możliwe, że wychowawcy z KN dostają w/w dodatek a wychowawcy pracujący na tym samym stanowisku nie mają go. To co, jedni pracują w trudnych warunkach , a inni leżą. Czy komuś udało się wywalczyć taki dodatek?
~mart~`k

Napisano: 20 paź 2009, 18:02

mogłabyś nie pisac skrótami
~X

Napisano: 20 paź 2009, 18:58

wszyscy piszą, więc nie rozumiem czemu się czepiasz. a poza tym to nie było głównym zapytaniem
~mart~`k

Napisano: 20 paź 2009, 19:00

Dla niewtajemniczonych KN to Karta Nauczyciela, a w/w to wyżej wymieniony:) strasznie to skomplikowane:):):)
U nas tez tak było nauczyciele dostawali dodatek a samorządowcy nie. Ale teraz po reorganizacji wszyscy pracują na 40 godz, niestety dalej z ta różnicą, że byli wychowawcy z KN zarabiają jak dotychczas o wiele więcej niż pozostali:) (poprostu te dodatki których zostali niby pozbawieni zostały im wliczone w pensje)
~marta

Napisano: 20 paź 2009, 19:21

Marta dzięki.To,że w/w to wiem, ale nie jestem nauczycielem, forum nie dla nauczycieli wiec mam prawo nie wiedziec co to KN- dlatego pytam
~X

Napisano: 25 sty 2010, 12:30

Nie tylko u was tak jest ze wychowawcy z KN dostaja dodatki, u mnie w placowce wychowawcy z KN dostaja dodatek za prace w trudnych warunkach, dodatek mieszkaniowy, dodatek wiejski i dodatek motywacyjny!!!!!!! Niezle prawda?! My z KP mamy tylko premie uznaniowa 15%.
~kwiatek21

Napisano: 26 sty 2010, 22:24

dokładnie tak jest tez u nas jeśli chhodzi o wych z KN, tylko ze ci z KP nie mają nawet premii...hmmm :S
~mucha

Napisano: 27 sty 2010, 13:22

Pan Janusz Kochanowski Rzecznik Praw obywatelskich mógłby się zająć tą sprawą a nie grypą.
~ola

Napisano: 28 sty 2010, 15:29

ale nasza sprawa jest mało medialna
~ana

Napisano: 24 wrz 2011, 19:16

U nas ci z KN mają dodatek za trudne,natomiast ci z KP już nie mają \"trudnych warunków pracy\".Dziwne,nie?
~anna

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x