ochrona danych osobowych a odpowiedź na pismo - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 07 mar 2018, 20:19

Małżeństwo po rozwodzie. Była
żona wystąpiła z pismem o udzielenie informacji czy były mąż składał wnioski o świadczenia rodzinne i 500+ na ich wspólne dziecko.czy możemy udzielić pisemnej informacji byłej żonie na temat złożonych wniosków podczas gdy obowiązuje ochrona danych osobowych. Jak odpisać stronie i na jaką podstawę prawną powołać się.Z góry dziękuję.
weronika832
Stażysta
Od: 31 maja 2017, 18:23
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Napisano: 07 mar 2018, 21:45

Mam podobny problem tylko, że u mnie pan po rozwodzie chce zaświadczenie, że on nie pobiera 500+ na dzieci( potrzebne mu to za granicę), podczas gdy na te dzieci świadczenia pobiera u nas jego była żona.
Wydaje mi się, że zaświadczenia wydać nie mogę bo jednocześnie musiałabym napisać, że na dzieci są pobierane świadczenia przez inną osobę.
Tylko za cholerę nie wiem na co się powołać w odmowie wydania zaświadczenia?
root
Referent
Od: 12 sty 2017, 11:59
Zajmuję się: ŚW/FA/500+

Napisano: 08 mar 2018, 8:34

root pisze:Mam podobny problem tylko, że u mnie pan po rozwodzie chce zaświadczenie, że on nie pobiera 500+ na dzieci( potrzebne mu to za granicę), podczas gdy na te dzieci świadczenia pobiera u nas jego była żona.
Wydaje mi się, że zaświadczenia wydać nie mogę bo jednocześnie musiałabym napisać, że na dzieci są pobierane świadczenia przez inną osobę.
Tylko za cholerę nie wiem na co się powołać w odmowie wydania zaświadczenia?
wysłałam na priv
Edysia185
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 18 kwie 2017, 7:33
Zajmuję się: SR

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x