to że mogę odmówić za "2 miechy" to już dawno wiedziałem. Interesowały mnie opinie pracowników jakie uzyskali od swoich (no nie wiem np. z Urzędów Wojewódzkich) więc za to draże temat. Częściowo mi pomogłeś więc i tak dziękuje za sugestie.
A tak na marginesie to ty chyba masz fabrykę tych "złotych szpadli" bo tak lubisz je rozdawać ...
"W życiu zwycięża tylko głupi; mądry widzi przed sobą zbyt wiele trudności i traci pewność siebie zanim zacznie działać."
Erich Maria Remarque
Tu nawet opinia wiele nie da, bo cały ten przepis jest z d***y wzięty. W zasadzie jedno i drugie rozwiązanie uzasadnisz. Zresztą nie ma czegoś takiego jak błędna interpretacja, jest tylko taka, której sąd nie dał dostatecznej wiary
Ministerstwo wprowadza jakiś przepis (taka jak piszesz "z d***y wzięty") a my się z nim musimy męczyć. i jak zwykle całe ryzyko i odpowiedzialność na nas spoczywa.
jakby nie mogli przed nowym okresem zasiłkowym dać nam wytycznych byśmy pouczali tych "powolnych" rodziców by sobie załatwili te /zabezpieczenia powództwa o alimenty/
Jak tak władza zapieprzyła to powinni wg mnie odgórnie to naprostować wydając jakieś wyjaśnienie obowiązujące wstecz
"W życiu zwycięża tylko głupi; mądry widzi przed sobą zbyt wiele trudności i traci pewność siebie zanim zacznie działać."
Erich Maria Remarque