dziecko wczesniej miało orzeczenie o niepełnosprawności, pkt 7 i 8 były na tak, niestety jakoś przeoczyłam że Pani mogłaby się ubiegać wtedy na ŚP. Teraz syn skończył 16 lat i ma znaczny, który datuje się od 07.08.2014 r, niepełnosprawność od urodzenia (to orzeczenie stanowi kontynuację poprzedniego). Matka złożyła na ŚP, czy przyznaję od 07.08.2014 r. czy od 01.08.2014 r????? 07.08 syn skończył 16 lat chociaż wczesniej miał orzeczenie na które matka mogła brać ŚP
Ciekawe, jak wyglądałaby sytuacja, gdybyś Ty była na miejscu tej pani, a ona na Twoim. Czy też by było "jakoś przeoczyłam" i po problemie? Moim zdaniem powinna teraz złożyć wniosek i przyznasz jej od 01.08.2014 r., modląc się, żeby nie drążyła tematu.
myślisz że nie mam wyrzutów sumienia...jak dostała 1-sze orzeczenie to był dochód do ŚP i im przekraczało a niestety nie mogę pilnować wszystkich orzeczeń....złożyła wniosek i orzeczenie, na którym znaczny jest od 07.08.2014 r. i tu mam wątpliwość czy przyznać od 01.08 czy 07.08 2014
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes