A ja się z tym nie zgodzę. Pani miała decyzję wraz z uzasadnieniem gdzie rozumiem został wyliczony dochód. Skoro Pani się od tego nie odwoływała, rozumiem uznała, że jest ok. Jak utraciła zasiłek nie zgłosiła tego oraz nie wniosła o ponowne przeliczenie. Dla mnie nie ma podstaw do zmiany decyzji wstecz. Pierwszy raz słyszę, że utratę dochodu stosuje się z wyprzedzeniem.marchewkowepole pisze: ↑11 sie 2021, 14:06u nas od razu w jednej decyzji okreslamy ze w tym okresie ma np zł/zł a np od lutego w związku z utratą dochodu ... jezeli od razu tego nie zrobiłas a miałas na to papiery to od lutego
To co piszesz jest zupełnie zgodne z tym co ja napisałam wyżejSzarak pisze: ↑12 sie 2021, 8:29A jakby przedłużono jej prawo do zasiłku i urzędnik by nie sprawdził to byłaby jego wina. Pani mogłaby się odwoływać od decyzji PUP. Ja widzę tylko wydruk z systemu SEPI a nie faktyczną decyzję. Może u was się prowadzi 1 zasiłek rodzinny i macie czas na sprawdzanie wszystkiego ale u mnie jest kilkaset. W decyzji mam zawarte pouczenie, że w przypadku utraty dochodu strona ma prawo wystąpić z prośbą o przeliczenie dochodu. Wiele razy przejechałem się na wydrukach z US, ZUS lub innych bo sytuację są różne i nie wierzę z góry we wszystko co tam jest.