od kiedy ZP? - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 3    [ Posty: 26 ]

Napisano: 26 mar 2014, 13:50

hehe no:) wiec masz przed soba jedno orzeczenie, tak? a w nim :
IV. Niepelnosprawnosc istnieje od - listopad 2013
V. Ustalony stopien niepelnosprawnosci datuje się od - luty 2009
tak?? czy moze jednak odwrotnie ?
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 26 mar 2014, 13:54

ej no, nie kpij ze mnie ;P
jest napisane dokładnie tak, jak sam napisałeś powyżej
~aga

Napisano: 26 mar 2014, 14:00

to zadzwon do PCPR,ktory wydal to orzeczenie i kaz sie im popukac w glowe;-) ja przynajmniej nie rozumiem jak mozna ustalic,ze znaczny stopien niepelnosprawnosci powstal wczesniej niz w ogole niepelnosprawnosc... a dla twojej sprawy ma to takie znaczenie,ze powinnas przyznac zasilek od miesiaca zlozenia na komisje - bo mial juz wtedy znaczny - z drugiej jednak strony wniosek zlozyl dopiero w 2011 i na dodatek zawiesil postepowanie i dopiero po pogarszeniu stanu szdrowia zwiazanegoz udarem postepowanie odwieszono i od tego momentu wskazano,ze niepelnosprawnosc dopiero powstala - dla mnie cos z tym orzeczeniem jest nie tak...
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 26 mar 2014, 14:07

mi tez to nie pasuje, dlatego zapytałam o radę na tym forum...
wiesz, mogło być tak, powtarzam: mogło ;) że facet miał w 2009r orzeczony znaczny stopień niepełnosprawności, ale z innego schorzenia (inny kod w orzeczeniu) i dlatego ten stopień od 2009r. Może tym się kierowali?!
~aga

Napisano: 26 mar 2014, 14:11

zapytaj PZOONu co miał na myśli. :)
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 26 mar 2014, 14:59

nawet gdyby mial stare orzeczenie i ustalony w nim znaczny od 2009 to data powstania niepelnosprawnosci powinna byc wtedy co najmniej ta sama albo i wczesniejsza...nie mozna byc niepelnosprawnym w stopniu znacznym a jednak wcale nie niepelnosprawnym - znaczny stopien to tez niepelnosprawnosc
temu co wypisywal to orzeczenie to chyba punkty sie poprzestawialy;-) zrozumiale bylyby zapisy,ze niepelnossprawnosc jest od 2009 a znaczny od listopad 2013 (co sugeruje tez udar) - wtedy Z{P tez przyslugiwalby od listopada 2013 a nie od 2011 kiedy zlozyl wniosek- nie byl niepelnosprawny a mial znaczny:D
bez jednozncznego wypowiedzenia sie w sprawie tego orzeczenia przez PZOON nie mialabym odwagi podjac decyzji co do ZP :)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 3 z 3    [ Posty: 26 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x