od kiedyprzyznać ZDO - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 26 maja 2014, 12:49

Pani dzisiaj przyszła o zasiłek dla opiekuna, spełnia wszystkie przesłanki, wyrównanie do 15 maja 2014 r. zaległe; dalej - wyrejestrowała się z Urzędu Pracy 15 maja, czy zasiłek wyrównuje jej od 15 maja , czy od dnia złożenia wniosku tak jak jest na nowym wniosku zaznaczone?
juleczka

Napisano: 26 maja 2014, 13:34

nie wiem co tam za zaznaczenia wymyslilas we wniosku,ale zdo przysluguje jesli spelnia przeslanki - a spelnia jak napisalas - od 1.07.2013 do wejscia w zycie ustawy i od wejscia w zycie ustawy, a nie od dnia zlozenia wniosku
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 26 maja 2014, 13:53

mam wnioski z drukarni, jest tam wzór gdzie można ubiegać się na nowo, ale od dnia złożenia wniosku, na pewno należy wyrejst. się z Urzędu Pracy, moje pytanie brzmi:, czy przyznać od dnia złożenia wniosku, czy od dnia wyrest. z Urzędu Pracy,
juleczka

Napisano: 26 maja 2014, 14:17

jesli masz tam taki glupi wzor to chyba tez w tym wzoprze powinno byc ,ze osoba wnioskuje o wyrownanie od 1.07.2013 do dnia zlozenia wniosku, a nie do wejscia w zycie ustawy, inaczej nie pasuje;-) z tego co napisalas wczesniej jasno wynika,ze ustalasz prawo do zdo dla tej osoby od 1.07.2013 do dnia wejscia w zycie ustawy i od dnia wejscia w zycie ustawy - ustalajac wychodzi,ze caly czas spelnia przeslanki i nalezy jej przyznac zdo od 1.07.2013 do konca waznosci orzeczenia (wyrownanie od lipca do dnia poprzedzajacego wejscie ustawy i na biezaco od 15.05.)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 26 maja 2014, 14:21

juleczka pisze:mam wnioski z drukarni, jest tam wzór gdzie można ubiegać się na nowo, ale od dnia złożenia wniosku, na pewno należy wyrejst. się z Urzędu Pracy, moje pytanie brzmi:, czy przyznać od dnia złożenia wniosku, czy od dnia wyrest. z Urzędu Pracy,
ale ktoś te wnioski redagował, ktoś kto nie zna ustawy
Kati@

Napisano: 26 maja 2014, 14:25

Właśnie mam taki wzór, że się należy od 01.07.2013 do dnia wejścia w życie ustawy i od dnia złożenia wniosku.Jak ktoś wyrejestruje się z Urzędu Pracy np.25 czerwca i tam ma składki zdrowotne, to wyrównuje do 15 maja i nadal, co ze składkami jak dużo ludzi ma obydwie składki do płacenia.
juleczka

Napisano: 26 maja 2014, 14:40

juleczka pisze:Właśnie mam taki wzór, że się należy od 01.07.2013 do dnia wejścia w życie ustawy i od dnia złożenia wniosku.Jak ktoś wyrejestruje się z Urzędu Pracy np.25 czerwca i tam ma składki zdrowotne, to wyrównuje do 15 maja i nadal, co ze składkami jak dużo ludzi ma obydwie składki do płacenia.
w takim razie twoj wzor jest do bani...co zrobisz jak ktos przyjdzie z wnioskiem o zdo we wrzesniu (w terminie) i bedzie spelnial wszytkie przeslanki? przyznasz mu od dnia zlozenia wniosku? czyli odmowisz za okres od 15.05 do dnia zlozenia wniosku?
skladki spoleczne placisz za caly okres za jaki przyznasz ZDO a skladki zdrowotne od przyznanego zdo najwczesniej od wejscia w zycie ustawy, i nie przynajesz ich decyzja tylko oplacasz jesli wychodzi ze masz taki obowiazek
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x