Bzdura, proszę przeczytać ustawę lub wezwanie.Ewela1988 pisze:miałam czas do 30 listopada złożyć pozew
Czy zostało doręczone wezwanie w tej sprawie?w przypadku gdy osoba samotnie wychowująca dziecko, której prawo do świadczenia wychowawczego w stosunku do danego dziecka uzależnione jest od ustalenia na rzecz tego dziecka od jego rodzica świadczenia alimentacyjnego na podstawie tytułu wykonawczego pochodzącego lub zatwierdzonego przez sąd, złoży wniosek o ustalenie prawa do świadczenia wychowawczego i nie dołączy do wniosku tego tytułu wykonawczego, podmiot realizujący świadczenie wychowawcze przyjmuje wniosek i, w zakresie ustalania prawa do świadczenia wychowawczego w stosunku do tego dziecka, wyznacza termin 3 miesięcy na dostarczenie tytułu wykonawczego.
jesli dobrze zrozumialam, to w wezwaniu mialas wyznaczony termin - czyli do 30 listopada mialas dostarczyc tytul wykonawczy i nie zrobilas tego, prawda ? tytul wykonawczy to jest wyrok zasadzajacy alimenty albo i to zabezpieczenie powodztwa...w wezwaniu bylo tez pouczenie, ze jesli w wyznaczonym terminie nie dostarczysz tytulu - to wniosek w zakresie swiadczenia dla tego dziecka pozostanie bez rozpatrzenia - no i taki pozostal...bo chyba przyznasz, ze 7 grudnia to juz jest po tym terminie, ktory zostal wyznaczony ? reasumujac, gdybys to postanowienie o zabezpieczeniu powodztwa dostarczyla do konca listopada - to swiadczenia przyznanoby ci od pazdziernika, ale ty nie wywiazalas sie w terminie, wiec swiadczenia przysluguja niestety dopiero od grudnia...Ewela1988 pisze:W jakim sensie bzdura? Chodziło mi o to że z opieki dostałam oświadczenie że do końca listopada powinnam doręczyc wyrok zasadzajacy alimenty, czy ktoś mi jest w stanie odpowiedzieć czy faktycznie należy się od grudnia czy od października składając wniosek na czas?