od września dożywianie bez wywiadów??

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
kor-nelia

Re: od września dożywianie bez wywiadów??

Post autor: kor-nelia »

Do A&T prześlij mi proszę interpretację na meila bo bardzo mi na tym zależy
[email protected]. Będę mieć u Ciebie dług wdzięczności pozdrawiam Kornelia
kor-nelia

Post autor: kor-nelia »

do A&T wcześniej podałam niekompletny meil SORY właściwy : [email protected]
t.franek

Post autor: t.franek »

Tłumaczę po polsku. Wszystko zostaje po staremu oprócz dozywiania dzieci z tzw. list dyrektorskich ( dawne 6a)gdzie dozywiać można doraznie a nie przez cały okres nauki w szkole.Koniec tłumaczenia.
jolka11

Post autor: jolka11 »

Franek, a jak rozumiesz to magiczne słówko "doraźnie" ? My do tej pory na jeden wniosek dyrektora szkoły dożywialiśmy dzieciaka praktycznie przez cały rok szkolny.
Ojciec76
Administrator
Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu
Kontakt:

Post autor: Ojciec76 »

W zeszłym roku WPS przysłał pismo, z którego wynikało, że jeśli dyrektor da listę dzieci do dożywiania to i tak należy sporządzić wywiad środowiskowy w celu ustalenia, czy rodzina nie kwalifikuje się do dożywiania w ramach kryterium dochodowego oraz dlaczego dziecko korzysta z dożywiania z art. V2- ponieważ jak napisał "franek" to jest doraźna forma pomocy (jednorazowa, tudzież przez jeden miesiąc)
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Mrówka

Post autor: Mrówka »

Witam
Czy mógłbyś udostępnić to pismo. Ewentualnie bardzo proszę o przesłanie na e-mail: [email protected]
Będę bardzo wdzięczna
M=M

Post autor: M=M »

Jest takie coś jak hierarchia aktów prawnych. Ustawa jest aktem wyższego rzędu nad przepisami prawa miejscowego np. uchwałami czy programem osłonowym.
ODPOWIEDZ