odmowa, a teraz przyznanie - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 18 paź 2016, 13:15

we wrześniu wydałam decyzję odmowną na FA, facet ma rentę z ZUS a ja z empatii uwzględniłam składke zdrowotna 0,00 zł która zaważyła na przekroczeniu kryterium. Teraz pisemnie wystapiłam o tę składke i wiem że będzie mu sie należał FA. Mam wznowiić postępowanie i przyznać FA, a co z alimentami które w 10.2016 r. wypłaci komornik wierzycielowi?
kasia7

Napisano: 20 paź 2016, 9:23

możecie podpowiedzieć....
kasia7

Napisano: 20 paź 2016, 9:31

nic, wszystko będzie ok
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 20 paź 2016, 10:35

ale co będzie ok? jak prawnie to odkręcić?
kasia7

Napisano: 24 paź 2016, 12:09

proszę, podpowiedzcie co zrobić, bo nie mam nawet kogo sie poradzić a zaraz kończy się październik i komornik prześle kasę wierzycielowi....
kasia7

Napisano: 24 paź 2016, 12:46

To u Was zatrudniają po podstawówce.Jak można takie błędy robić?
gość:)

Napisano: 24 paź 2016, 13:29

ale o co Ci chodzi??? z empatii wychodzi 0,00 zł, a przecież miała być taka cudowna i wszystko na 1.04.2016 r. miało być gotowe, niestety ja nie mam czasu szukania nowinek z ministerstwa, mogli przysyłać na e-maile że przy rentach i emeryturach składki nie weryfikuje....
nie myli się ten co nic nie robi...
Ideał się znalazł!!!!
ja przyznaje się do błędu i chcę go naprawić tylko prawnie nie wiem do końca jak będzie dobrze i liczę na czyjąś pomoc....
kasia7

Napisano: 24 paź 2016, 15:03

kasia7 pisze:ale o co Ci chodzi??? z empatii wychodzi 0,00 zł, a przecież miała być taka cudowna i wszystko na 1.04.2016 r. miało być gotowe, niestety ja nie mam czasu szukania nowinek z ministerstwa, mogli przysyłać na e-maile że przy rentach i emeryturach składki nie weryfikuje....
nie myli się ten co nic nie robi...
Ideał się znalazł!!!!
ja przyznaje się do błędu i chcę go naprawić tylko prawnie nie wiem do końca jak będzie dobrze i liczę na czyjąś pomoc....
Masz pojęcie o empatii?
Pod koniec lat 70 zeszłego stulecia jako doświadczony już prawnik dostałem odwołanie pana z rentą 2200000 zł.Człowiek był sparaliżowany.Zjawiła się u mnie była żona ze zdjęciem tego pana i prosiła o litość..(alimenty niepewne na nieznanego syna)Ten pan był w latach 70 moim wykładowcą.Wykazałem sie empatią.Do śmierci nie zapłacił złotówki.
Gość

Napisano: 24 paź 2016, 21:26

Nie przejmuj się Kasia7. Pan gość, występujący wcześniej pod pseudonimem "slim fast" obrażanie ludzi ma w naturze. Częściej tu przeszkadza i obraża niż pomaga. Pan nie pracuje przy funduszu alimentacyjnym, nigdy też nie czytał naszej ustawy i dlatego nie rozumie o jakiej empatii piszesz :lol:
anty gość

Napisano: 26 paź 2016, 8:24

a czy bedzie dobrze i najszybciej jak złozy jeszcze raz wniosek na FA, i wypłacę mu w październiku alimenty, bo decyzje są natychmiast wykonalne???? wczoraj dostałam info z ZUS o składkach więc mu teraz nie przekroczy dochód???
kasia7

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x