wniosek dłużnika o uchylenie decyzji na podstawie art. 154 K - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 18 paź 2016, 11:35

Witam

Mam sprawę z dłuznikiem allimentacyjnym który złożył do mnie wniosek o uchylenie decyzji o uznaniu go za uchylajacego sie od zobowiazań alimentacyjnych motywujac to że nie wiedział nic o toczacym się postępowaniu (dokumentację odbierał matka) a jak się dowiedział niezwłocznie przesłał oswiadczenie majatkowe, jest zarejestrowany w Pup płaci alimenty kiedy moze aktywnie poszukuje pracy nigdy nie odmówił propozycji pracy. I jest gotowy do przeprowadzenia z nim wywiadu. Decyzja jest ze stycznia 2016 r. Zainteresował się w marcu jak okazało się ze chcę zatrzymać mu prawo jazdy. Co mam z tym fantem zrobić. Jak do tego podejść. Moze ktoś mógłby coś doradzić. Będę wdzięczna za pomoc.
Kasianowa

Napisano: 18 paź 2016, 13:25

Art. 154 kpa nie ma tu zastosowania.Sama podstawa żądania wnioskodawcy nie wiąże organu.Nie wiem czy decyzja wydana była prawidłowo,natomiast z opisu wynika jasno,że doręczenie było prawidłowe.W odpowiedzi powołaj się na kpa oraz prawo pocztowe poparte oczywiście przepisami prawa.
gość:)

Napisano: 18 paź 2016, 15:07

Dłużnik walczy o prawo jazdy na wszystkie sposoby nie nadmieniłam ze w sprawie to juz jego trzeci wniosek. Pierwszy był o przywrócenie terminu i o wznowienie postępowania na to złozył skargę do sądu na decyzję sko które mu tego terminu nie przywróciło. Sama nie wiem jak teraz się do tego zabrać.
Kasianowa

Napisano: 18 paź 2016, 15:47

To dopisz,że przed WSA toczy się już postępowanie skargowe z jego inicjatywy i dalsze postępowanie w tej sprawie nie jest na tym etapie w gestii organu I instancji.
gość:)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x