Jak się inaczej nie da to trza decyzję, w tamtym roku miałem taki przypadek i stosowałem tę podstawę prawną, nie wiem czy w związku ze zm. od nowego roku czegoś nie trza by dodaćmbgops pisze:Witam. Mam przypadek : Pani z Panem mają dwójkę dzieci do 18 r.ż., oprócz tego Pan ma jeszcze 2 dzieci w wieku do 18 r. ż które mieszkają z byłą żoną. Rozumiem że KDR należy się Panu i wszystkim dzieciom.>? W związku z tym powinnam zrobić wszczęcie postępowania na Panią i wydać decyzję odmowną na podstawie art. 4 ust. 1 ustawy o KDR? Proszę o podpowiedź.
wysyłać wg właściwości? Ojciec lub była żona jest zobowiązana do wniesienia wniosku na dzieci w tej innej gminie, no chyba ze macie za dużo czasu to możecie robić to za nichmonsoc pisze:A to przypadkiem nie powinno być tak że ojciec dostaje bo ma łącznie 4 dzieci, wszystkie dzieci dostaną bo są przed 18, te które są u Ciebie w gminie wydajesz, pozostałe wnioski 2 dzieci odsyłasz wg właściwości, a obecnej żonie przyznajesz dlatego że jest w związku małżeńskim z osobą uprawnioną do posiadania karty ? Przynajmniej tak mówili na szkoleniu.
moim zdaniem tej kobiecie się należy karta z racji tego, że jest żonąmbgops pisze:Państwo którzy obecnie mieszkają razem są małżeństwem.
Powiedzcie mi konkretnie.. bo już sama nie wiem, na szkoleniu babka powiedziała, że matce się nie należy. Z drugiej strony jeśli jest małżonką to ,,przysposabia'' dzieci męża prawda? i bądź tu mądry..