Odmowa stałego

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
popo1

Odmowa stałego

Post autor: popo1 »

Klient ma orzeczony st. niepeł. umiarkowany, jest na utrzymaniu żony - rencistki, wniósł podanie o zas. stały, dochód tej rodziny przekracza kryterium dochodowe o około 300,00 zł. Czym można dosadnie uzasadnić odmowę oprócz niespełnionego kryterium dochodowego. Proszę o pomoc.
Asia4

Re: Odmowa stałego

Post autor: Asia4 »

Moim zdaniem tylko przekroczenie kryterium
popo1

Wg mnie jeżeli przekracza kryterium to jest to wystarczający powód ale mój szef twierdzi że to za mało? Nadal proszę o wypowiedzi, Dziękuję Asia 4.
xxy

Post autor: xxy »

do stałego wymagane są dwie przesłanki : niezdolność do pracy i dochód, jeżeli dochód jest wyższy od kryterium dochodowego to stały nie przysługuje
popo1

Dziękuję xxy, też tak uważam.
Esia

Post autor: Esia »

Asiu, to zapytaj grzecznie swojego szefa, bo ja nie wiem o jakie dosadne uzasadnienie chodzi, gdy sprawa do opisania w uzasadnieniu decyzji odmownej ma charakter formalny - niespełniona przesłanka z przepisu i już.
popo1

Dziękuję Esiu, chodzi o odwołanie bo na pewno klient zrobi to i dosadnie uzasadnić, no ale wszystko jest zawarte w wywiadzie, a dochód przekracza kryt. rodziny - koniec kropka.
Rajski
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Rajski »

Tak.. nie kombinuj... kierownik zjeżony.. ale emocje nie mogą brać za wygrane.. standardowa odmowa bo przekroczone kryterium... kierownik ops, ośrodek, pracownik socjalny nie ma uczuć.. działa jak maszyna w takich sprawach.. chciałby przyznać a nie może...
ODPOWIEDZ