odmowa wydania ząświadczenia - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 27 ]

Napisano: 10 lut 2015, 13:30

W grudniu otrzymałam poczta podanie Pana o wydanie zaświadczenia o nie pobieraniu zasiłku rodzinnego na dziecko, dziś także pocztą otrzymałam wniosek Pani o wydanie zaświadczenia na tego samego pana i to samo dziecko czyli chyba matki dziecka. O wydanie tego zaświadczenia wnioskuje matka dziecka a nie Pan, który jest zameldowany u mnie w gminie. Pani pisze we wniosku że poprzedniego zaświadczenia tamtejszy mops jej nie uznał bo miało ważność 30 dni. Nasze zaświadczenie było wydane 29.12.2014r.chyba kobieta nie poszła od razu złożyć wniosku tylko po miesiącu a teraz chce od nas kolejne zaświadczenie. Czy ja mogę jej wydać takie zaświadczenie czy tak jak myślę powinno się o nie zwrócić ów Pan lub tamtejszy MOPS? Kto wie co napisać w postanowieniu o odmowie wydania zaświadczenia?
Poradźcie kochani coś :shock:
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 10 lut 2015, 14:08

pomoże ktoś?
anetag
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 10 lut 2015, 21:05

o boziu ale sobie lubicie utrudniac życie szyciej napsizesz chyba to zaswiadczenie dwa zdania niż decyzje czy postanowienie o co ci chodzi
Gość

Napisano: 11 lut 2015, 8:54

zadzwoń do tego Ośrodka i powiedz im by zmienili robotę bo do tej się nie nadają.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 11 lut 2015, 9:12

Gość pisze:o boziu ale sobie lubicie utrudniac życie szyciej napsizesz chyba to zaswiadczenie dwa zdania niż decyzje czy postanowienie o co ci chodzi
gościu ty chyba nie wiesz o czym mówisz nie wydam babie zaświadczenia gdyż baba nie jest z naszego terenu nigdy na oczy jej nie widziałyśmy, poza tym skąd mam wiedzieć czy są w związku, a może już nie są razem bo jest taka możliwość zwłaszcza że to taki typ faceta. Poza tym pan miał już wysłane to zaświadczenie, a że bździągwa nie ruszyła dupy żeby złożyć wniosek w ciągu miesiąca no to sorry ja jej nie wydam takiego zaświadczenia, bo nie mam takiego prawa. A ty jak chcesz być takim dobrym dla ludzi to to sobie bądź , ja nie będę byłam i zawsze ta dobroć się obraca przeciwko nam pracownikom śr wiec gościu nie filozofuj tu, skoro nie wiesz o czym mówisz.
Elmer, pomóż słonko nasze kochane :-)
anetag
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 11 lut 2015, 9:22

Zaświadczenie należy wydać, jeśli przepis prawa wymaga urzędowego poświadczenia określonych faktów lub stanu prawnego oraz jeśli osoba ubiega się o zaświadczenie ze względu na swój interes prawny w urzędowym potwierdzeniu określonych faktów lub stanu prawnego. Organ administracyjny ma obowiązek wydać zaświadczenie, gdy chodzi o potwierdzenie faktów lub stanu prawnego, wynikających z prowadzonej przez ten organ ewidencji, rejestru lub innych danych znajdujących się w jego posiadaniu
Stroną w postępowaniu administracyjnym jest każdy, czyjego interesu prawnego lub obowiązku dotyczy postępowanie albo kto żąda czynności organu ze względu na swój interes prawny lub obowiązek. Stronami mogą być osoby fizyczne i osoby prawne, a gdy chodzi o państwowe i samorządowe jednostki organizacyjne i organizacje społeczne - również jednostki nie posiadające osobowości prawnej.

Wg mnie aby odmówić wydania jej zaświadczenia musiałabyś wykazać, że nie jest stroną postępowania. Jeżeli to ci się nie uda musisz jej dać zaświadczenie. Jeżeli masz napisane we wniosku po co jej to jest to zbytnio wyboru nie masz.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 11 lut 2015, 10:52

no dotarło do pustego łepka? napisał Elmer a ty sie jeszcze rzucasz
Gość

Napisano: 11 lut 2015, 11:28

Gość pisze:no dotarło do pustego łepka? napisał Elmer a ty sie jeszcze rzucasz
ty się rzuczasz ja nie wydam zaświadczenia babie której nie znam i nie mam pewności ze ten facet z nią jest a znam faceta i wiem że już może go tam nie być zwłaszcza że w innej gminie zostawił zone z trójką dzieci, i to taki typ który co chwila zmienia kobiety jak rękawiczki więc sorry dopóki tamten organ lub sam typ nie wystąpi o to zaświadczenie ja bez pewności takowego babie nie wydam
anetag
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 11 lut 2015, 11:42

no nie dziwię sie ze takei tępe pały siedzą w śr i potem opinia idzie o urzedniakch sądze że mieszkasz w małej zapyziałej dziurze a gdybys pracowała w Warszawie Krakowie itp to wszystkich znasz i wiesz kto z kim mieszka? plotkaro jedna ktos prosi o zaświadczenie a ty masz zakichany obowiazek mu je wydac cała filozofia widać ze za masło chyab cie ktos tam posadził bo nie wierze że takich pustakó sie przyjmuje do pracy w biurze
Gość

Napisano: 11 lut 2015, 11:43

chcesz pokazać swoją wyższość nad petentem a pokazujesz tylko i wyłącznie swoją głupotę nic dodatć nic ująć za ten czas co klepiesz na forum wydałabys juz z 10 zaświadczeń
Gość

Strona 1 z 3    [ Posty: 27 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x