Odmowa zasiłek szkolny
Odmowa zasiłek szkolny
Dzień dobry. Dziś dostałam decyzje o odmowie zasiłku szkolnego ponieważ dokumenty jakie złożyłam według Pana Wójta nie stwierdzają że jestem jako rodzic długotrwale chora. Uważałam że o zasiłek szkolny można się starć z uwagi na przejściowe problemy w rodzinie, dlatego nie dołączałam innych zaświadczeń czy np. orzeczenia córki. Troche mnie to rozeźliło i co teraz odwoływać się do Sko
Re: Odmowa zasiłek szkolny
wójt powinien rozpatrzyć wniosek pod kątem czy zdarzenie losowe jakie miało miejsce miało wpływ na pogorszenie pani sytuacji finansowej. Zasiłek szkolny przyznaje się uczniowi, znajdującemu się przejściowo w trudnej sytuacji materialnej z powodu zdarzenia losowego.
Co ważne wniosek składa się 2 miesiące od wystąpienia zdarzenia. Od jak dawna Pani choruje? Czy przedstawiła Pani dokumenty potwierdzające,że choruje Pani max. od 2 miesięcy?
Oczywiście że można się odwołać do SKO za pośrednictwem wójta.
Co ważne wniosek składa się 2 miesiące od wystąpienia zdarzenia. Od jak dawna Pani choruje? Czy przedstawiła Pani dokumenty potwierdzające,że choruje Pani max. od 2 miesięcy?
Oczywiście że można się odwołać do SKO za pośrednictwem wójta.
10 sierpnia br. miałam operację kardiologiczną co na prawdę znacznie nadszarpnęło nasz budżet domowy, w/w dokumenty to potwierdzają ale wójt w decyzji pisze iż nie jest to choroba przewlekła i z tego powodu mi dał odmowę
skoro wójt już wydał decyzję odmowną,to pozostaje tylko odwołać się od decyzji wójta
wójt przekaże dokumenty do Samorządowego Kolegium Odwoławczego, który się wypowie w temacie
ważne jest,żeby odwołanie złożyć w terminie 14 dni od otrzymania decyzji
wójt przekaże dokumenty do Samorządowego Kolegium Odwoławczego, który się wypowie w temacie
ważne jest,żeby odwołanie złożyć w terminie 14 dni od otrzymania decyzji
Można prosić o jakiś wzór takiego przykładowego odwołania, nie umiem sobie z tym poradzić a zależy mi na pozytywnym rozpatrzeniu sprawy.
Oprócz Odmowa zasiłek szkolny - Stypendia przeczytaj również:
sprawozdanie
zmienił sie dochód i co teraz...
Stypendium dla cudzoziemca
wniosek w pazdzierniku, a stypendium od kiedy???
podstawa prawna
NOWE KWOTY ŚR, HaP i KRYTERIUM
Połączenie spraw
nowwe kwoty świadczen rodzinnych i z ha
Szkolenie Elbląg 16 październik 2015-Stypendia i zasiłki
zawiadomienie o przedłużeniu terminu
formy przyznawania stypendium
Decyzja 2015/16
Zatrudnienie
jak obliczyć dochód utracony/uzyskany?
Radny a stypendium
stypendia