Eee zbędne dywagacje. Odwołanie mu pomóż napisać i tyle. Specjalnie nie trzeba tego uzasadniać, niech napisze, że decyzja jest dla niego krzywdząca i dołączy wszystkie kwity i złoży w sekretariacie w MOPS. Po co walczyć i się kłócić? Jeśli pracownik popełnił błąd to SKO go naprostuje - po to jest.
mam tą decyzje odmowna i pisze tam :że zasiłek przysługuje ........ z ustawy .Pan legitymuje się orzeczeniem lekarza orzecznika ZUS z dn. 15.stycznia 2014r .Jest Pan całkowicie niezdolny do pracy do styczeń 2019roku. W związku ztym że niepełnosprawnośc powstała po ukończeniu 21 roku życia orzeczono jak w sentencji. Jest to czwarte orzeczenie orzecznika ZUS w którym orzecznik napisał że niezdolność do pracy trwa nadal.W trakcie poprzedniego orzeczenia chłopak był na komisji PZd/OoN i tam napisane jest że niepełnosprawność istnieje od 2001r. a ur.sie w 1982r.
Stowarzyszenie Opiekunów Osób Niepełnosprawnych; Stop Wykluczeniom
prosi o wsparcie, wszystkie osoby, którym nie jest obojętny los opiekunów osób niepełnosprawnych i niesamodzielnych, prosimy, możecie przystępować do naszej organizacji, nie wiąże się to z żadnymi kosztami a możecie pomóc w walce o słuszne prawa 150tys. osób, które zajmują się swoimi bliskimi a Rząd pozbawił ich środków do życia i do leczenia. Pod tym adresem można otrzymać naszą deklaracje:
Miałam taki przypadek! Pisałam pismo do ZUS z zapytaniem od kiedy jest ta niepełnosprawność, oni mają przecież wszystkie orzeczenia. Napisałam do tego ZUS-u bo kobietka nieporadna i trzeba pomóc! Niepełnosprawność kobiety była przed jej 21 r życia. ZUS odpisał i przyznaliśmy Pani zasiłek pielęgnacyjny.
Dodam tylko, iż wcześniej pobierała u nas zasiłek jednak orzeczenie było z PCPR.
pewnie uznali,ze teraz przestalo byc jasne,ze niepelnosprawnosc powstala przed 21 r.z. bo nie wynika to z tego konkretnego orzeczenia...moze jakis madry prawnik im tak podpowiedzial;-) jak najszybciej piszcie odwolanie i dodajcie w nim,ze organ wczesniej uznawal,ze niepwlnosprawnosc powstala przed 21 r.z bo wyplacal ZP przy umiarkownym stopniu a teraz przy kolejnym orzeczeniu stwierdzil inaczej