Odmowa zasiłku stałego z powodu odmowy realizacji kontraktu socjalnego - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 17 lut 2014, 18:57

Witam! Jestem z woj. mazowieckiego
Mam w projekcie młodego chłopaka, strasznie roszczeniowego i bezczelnego, który rozpoczął udział w projekcie nie do końca z dobrej woli:0 Ma zasiłek stały... i twierdzi że pracę może sobie znaleźć w każdej chwili.. Ale! złożył mi oświadczenie że nie chce uczestniczyć w projekcie bonie ma czasu i nic on nie wniesie w stosunku do jego osoby... Jak napisać uzasadnienie do odmowy zasiłku do SKO żeby się nie przyczepili bo wierzcie mi art. 11 ust.2 obawiam się że niewiele zdziała
Pozdrawiam
~Jagnię

Napisano: 18 lut 2014, 3:28

A po Ci taki w projekcie- daj spokój chłopakowi ( jest chory). Ma orzeczona niezdolność do pracy więc Ty go nie uzdrowisz.
Chłopak wygra w SKO. Trochę empatii
~x

Napisano: 18 lut 2014, 9:26

Stały jest nie do ruszenia w tym przypadku.
~Wredna

Napisano: 18 lut 2014, 9:29

Empatię trzeba mieć i do pracujących z ich podatków zasiłki.
~.

Napisano: 18 lut 2014, 10:07

Ale nie jest niezdolny do pracy tylko ma ograniczoną zdolność Jejku jak ja nie lubię pracować z zasiłkami stałymi z ich najczęściej tzw. utrwaloną wyuczoną bezradnością
~Jagnię

Napisano: 18 lut 2014, 10:09

chłopak chory i do projektu go bierzesz
~karola

Napisano: 18 lut 2014, 10:11

nie rozumiem ograniczoną zdolność tzn stopień umiarkowany
~karola

Napisano: 18 lut 2014, 10:59

tak umiarkowany ma,
Karola chory chłopak i trzeba mu pomóc, może postawy zmienić :)
~Jagnię

Napisano: 18 lut 2014, 11:04

Podejście do klienta to Ty masz u nas też mamy takich cwaniaków ale którzy korzystają z celówek lub z okresowych ale przy stałym nie odważyłabym się wstrzymać zasiłek
~ewa

Napisano: 18 lut 2014, 20:08

Jagnię- poczytaj więcej o zasiłku stałym (Twoja wiedza jest znikoma) To chory chłopak- czep się zdrowych korzystających z pomocy
~xy

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem