pilne pomóżcie proszę !!!!!!!!! - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 17 lut 2014, 15:57

witam może mi ktoś pomóc szpital domaga się zwrotu kosztów za pobyt osoby w szpitalu, która nie żyje. Żądają wydania decyzji i przesłania im, a także pokrycia kosztów :( Jak mogę wydać decyzję na zmarłą, jak przeprowadzić z nią wywiad. Co zrobilibyście w podobnej sytuacji, domagają się tego od naszej gminy bo jest to ostatnie zameldowanie osoby zmarłej mimo, że nigdy nie zamieszkiwała na terenie naszej gminy, posiadała meldunek przy matce.
pomóżcie !!!!!!!!!!!!!!!
~Iwona S

Napisano: 17 lut 2014, 15:58

możesz wydać taką decyzję- musisz pozbierać tylko dokumenty świadczące o jej sytuacji finansowej ,że w czasie pobytu w szpitalu mieściła się do pomocy , takie jest też orzecznictwo sądów
~alina

Napisano: 17 lut 2014, 15:59

ale od kogo mam to zdobyć od matki??
~Iwona S

Napisano: 17 lut 2014, 16:00

kto podpisze wywiad?? skąd wezmę dowód przecież juz nieaktualny
~Iwona S

Napisano: 17 lut 2014, 16:08

przecież nie zawsze można zdobyć podpis nawet jak osoba żyje ( np. nieprzytomny w szpitalu) - odnotowuje ten fakt w miejscu podpisu i tyle, a wywiad spisuję na podstawie danych znanych organowi z urzędu, uzyskanych od osób z najbliższego otoczenia, z instytucji itp.
~anka

Napisano: 17 lut 2014, 16:21

ale jeśli osoba nie zamieszkiwała na naszym terenie, lub zamieszkiwała bardzo krótko tylko ma tutaj meldunek co w takiej sytuacji??
~Iwona S

Napisano: 17 lut 2014, 20:59

https://sendview.org/f/eT/
Mam nadzieje że pomogłem ;)
~lolztheNietsche

Napisano: 17 lut 2014, 22:22

A nie mona tego załatwić decyzją o ubezpieczeniu zdrowotnym finansowanym ze świadczeń publicznych
~xxx

Napisano: 17 lut 2014, 22:25

wtedy nie potrzebny wywiad /są wyroki sądów/ na podstawie zebranych informacji ze środowiska, rodziny
~xxx

Napisano: 18 lut 2014, 12:46

Nowinę odkryłaś przecież tu chodzi o taką decyzję do której tez j potrzebny jest wywiad
~karola

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x