tak aga wszystko się zgadza ale nie można przyznać dodatku w XI skoro nie miała Pani prawa do ZR w XI, ale jeśli Pani ma decyzję odmowną, to można wszystko wyrównać
nie mam odmowy nie składałam wcześniej gdyż składając na fundusz powiedziano mi ze przekraczam, jak dostanie córka niepełnosprawność to będzie mi się należało, wiec w grudniu przyznano i w grudniu złożyłam o zasiłek rodzinny
i błąd Basiu, zawsze składaj wniosek i żądaj decyzji odmownej, bo na jej podstawie można byłoby teraz przyznać wszystko od XI a tak to teraz skoro złożyłaś wniosek na rodzinne XII to i dodatek masz od XII bo nie można przyznać dodatku z tyt. kształ. i reh. od XI ponieważ w XI nie nabyłaś prawa do ZR
ja uważam że dobrze CI powiedzieli, ponieważ w XI nie nabyłaś prawa do ZR więc nie mogą CI wyrównać, to wyrównanie dotyczy tylko sytuacji gdybyś nabyła prawo do ZR w XI
doczytałam ar 24
cytuje .... 3a. W przypadku utraty ważności orzeczenia o niepełnosprawności lub stopniu niepełnosprawności, jeżeli osoba niepełnosprawna uzyska ponownie orzeczenie o niepełnosprawności lub odpowiednim stopniu niepełnosprawności stanowiące kontynuację poprzedniego orzeczenia, prawo do świadczeń rodzinnych uzależnionych od niepełnosprawności ustala się od pierwszego dnia miesiąca następującego po miesiącu, w którym upłynął termin ważności poprzedniego orzeczenia, nie wcześniej jednak niż od miesiąca, w którym osoba złożyła wniosek o kontynuację świadczenia rodzinnego.
Czyli jak w grudniu złożyłam to od grudnia