Odmówiłam umorzenie N.p. z F.A. i SKO uchyliło decyzje do ponownego rozpatrzenia - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 26 sty 2011, 16:22

Wydałam decyzję odmawiającą umorzenia kwoty nienależnie pobranych świadczeń z funduszu alimentacyjnego, facet odwołał się do SKO, które uchyliło moją decyzję w całości i przekazało do ponownego rozpatrzenia.
Czy muszę na nowo zbierać dowody czy mogę wydać decyzję w oparciu o posiadane dokumenty tylko szczegółowo opisać sytuację rodziny , czego nie zrobiłam w/w decyzji?

Bardzo proszę o pomoc !
~Iga

Napisano: 26 sty 2011, 16:49

Możesz wydać dec. w oparciu o posiadane dokumenty, ale może jeszcze coś znajdziesz...
~Ela

Napisano: 26 sty 2011, 16:59

Dziękuję
~Iga

Napisano: 26 sty 2011, 17:08

Wczytaj się w decyzję SKO może sugerują jakiś inny punkt widzenia sprawy.
~just

Napisano: 27 sty 2011, 13:48

SKO sugeruje ,że organ I instancji oprócz sytuacji materialnej rodziny powinien rozważyć możliwość uznania rodziny, w której zachodzą szczególnie uzasadnione okoliczności ze względu na samotne wychowywanie dzieci,długotrwałą i ciężką chorobę a także trudne warunki materialne.

Czy w tej sytuacji powinnam umorzyć zadłużenie.
~Iga

Napisano: 27 sty 2011, 14:43

to ty zasz najlepiej sytuację tej osoby, jeżeli uważasz że nie ma podstaw do umorzena to trzymaj się swojego zdania możesz przecież w decyzji pouczyć stronę postępowania że ma możliwość wnesienia o rozłozenie na raty kwoty nienaleznie pobranyc świadczeń, umorzenie w części itd
~mariolka

Napisano: 27 sty 2011, 15:01

Czy muszę na nowo zbierać dowody czy ponownie rozpatrzyć sprawę na podstawie posiadanych dokumentów
~Iga

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x