pracownik socjalny przed odejsciem na emeryturę wydał decyzje odmowną, od której teraz odwołuje się osoba. Ja zastępuję chwilowo tę panią ale pracuję w pomocy od 4 m-cy i nie wiem jakie jeszcze dokumenty powinnam dołączyć do odwołania tej osoby przed wysłaniem do kolegium , mam jej odwołanie na piśmie, decyzję odmowną i ? wywiad środowiskowy, po którym socjalna odmówiła pomocy? coś jeszcze? jak w ogóle taki proces wygląda w praktyce? Dziękuję za odpowiedzi
i pismo przewodnie - 133 kpa
Nie masz tam u siebie koleżanek??? co za ludzie pracują w opsach ,ze młodzi muszą tu się pytać nawet w prostych sprawach. Dopiero wchodzą w zawód, gdzie ci wyjadacze pracujący na miejscu.
Pismo do SKO, że przesyłasz odwołanie i jednocześnie informujesz, że nie skorzystasz z art.132KPA. Krótko uzasadnić opisując sytuację. Pismo wraz z cała dokumentacją dot. sprawy / oryginały /wysyłasz do SKO. Pamietaj aby wszystkie kserowane dokumenty w aktach sprawy potwierdzić za zgodność z oryginałem.
SKO odeśle wszystko wraz z ze swoja decyzją dot. rozpatrzenia odwołania. Czasami to trwa dość długo, dlatego warto mieć ksero tej dokumentacji aby dalej prowadzic sprawy klienta.