odpłatność - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 30 mar 2010, 15:04

MAM PYTANIE W MOMENCIE GDY RODZINA ZASTĘPCZA MIESZKA WRAZ Z RODZICEM BIOLOGICZNYM DO DOCHODU RODZINY ( WSPÓLNIE GOSPODARUJĄCEJ) WLICZAMY POMOC PRZYZNANĄ Z PCPR NA CZĘŚCIOWE POKRYCIE KOSZTÓW UTRZYMANIA DZIECKA? w MOMENCIE GDY DOLICZĘ TEN DOCHÓD TO RODZICOWI WYCHODZI PEŁNA ODPŁATNOŚĆ.
~PCPR

Napisano: 17 cze 2010, 1:09

Jesli razem mieszkaja, gospodaruja to wliczasz ta pomoc, jakby nie było jest to też ich dochodem ;)
~I

Napisano: 17 cze 2010, 11:23

chwileczkę pomoc przyznana zPCPR nie wlicza się do dochodu rodziny przecież z tej pomocy nie odprowadza się podatku czyżbym się myliła?
~!!!!!!!!!!!!!

Napisano: 17 cze 2010, 12:40

u mnie jest wliczana
~magic

Napisano: 17 cze 2010, 14:43

może być wliczana ale tylko w niektórych przypadkach ale napewno nie wlicza się do dochodu rodziny bo częściowe pokrycie kosztów utrzymania jak sama nazwa wskazuje przysługuje dziecku a co robi z tym rodzina to już inna sprawa
~!!!!!!!!!!!!!

Napisano: 17 cze 2010, 23:52

wlicza się , naliczając opłatę rodzicowi biologicznemu stosujesz art. 8 ust 3 ustawy. To co możesz nie wliczyć do dochodu jest katalogiem zamkniętym art. 8 ust 4 ustawy. Oczywiście jeżeli rodzic biologiczny prowadzi wspólne gospodarstwo domowe z rodziną zastępczą.
~deda

Napisano: 23 cze 2010, 9:50

według mnie wlicza się, przecież w ustawie jest wymienione czego się nie wlicza, i tam nie ma wyłaczonej pomocy dla rodziny zastepczej, więc wliczamy
~Iza

Napisano: 15 paź 2010, 14:39

ja wliczam
~Iwa88

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x