odpłatność biologicznych w 2012 roku
Re: odpłatność biologicznych w 2012 roku
~Praco chciałam cie przeprosić - masz rację. jeszcze raz spokojnie przeczytałam wszystkie te artykuły - i masz rację - zapis art. 193 ust. 4 dotyczy tylko wychowanków pieczy instytucjonalnej. Bardzo cie przepraszam.
Ale w tym kontekście w ogóle nie rozumiem dlaczego nie mamy potrącać pełnoletniemu wychowankowi pozostającemu w rodzinie zastępczej dochodu od świadczeń dla rodziny zastępczej - nasze państwo jednak jest bardzo bogate, tak szastać pieniędzmi na lewo i prawo.
Ale w tym kontekście w ogóle nie rozumiem dlaczego nie mamy potrącać pełnoletniemu wychowankowi pozostającemu w rodzinie zastępczej dochodu od świadczeń dla rodziny zastępczej - nasze państwo jednak jest bardzo bogate, tak szastać pieniędzmi na lewo i prawo.
ufff... jakie to zagmatwane :///
czyli podsumujmy: jeśli dziecko trafia do pieczy instytucjonalnej i posiada dochód w postaci renty to wówczas wszczyna się postępowanie wobec osoby dysponującej tym dochodem w sprawie odpłatności za pobyt tego dziecka, postępowanie prowadzi się również po fakcie ukończenia przez osobę 18 r.ż. jeśli pozostanie w pieczy instytucjonalnej (a może do 25 r.ż.)
jednakże jeśli powyższa sytuacja dotyczy dziecka które trafia do pieczy zastępczej nazwijmy to rodzinnej (czyli rodzina zastępcza, rodzinny dom dziecka), posiada dochód w postaci renty to wówczas nie wszczynamy postępowania w spr odpłatności ani wobec osoby dysponującej tym dochodem ani po fakcie ukończenia przez osobę 18 r.ż. i po pozostaniu w tej formie pieczy
tak?
czyli podsumujmy: jeśli dziecko trafia do pieczy instytucjonalnej i posiada dochód w postaci renty to wówczas wszczyna się postępowanie wobec osoby dysponującej tym dochodem w sprawie odpłatności za pobyt tego dziecka, postępowanie prowadzi się również po fakcie ukończenia przez osobę 18 r.ż. jeśli pozostanie w pieczy instytucjonalnej (a może do 25 r.ż.)
jednakże jeśli powyższa sytuacja dotyczy dziecka które trafia do pieczy zastępczej nazwijmy to rodzinnej (czyli rodzina zastępcza, rodzinny dom dziecka), posiada dochód w postaci renty to wówczas nie wszczynamy postępowania w spr odpłatności ani wobec osoby dysponującej tym dochodem ani po fakcie ukończenia przez osobę 18 r.ż. i po pozostaniu w tej formie pieczy
tak?
Patrzcie co znalazłam
https://bip.um.szczecin.pl/UMSzczecinFil ... kt_410.pdf
https://bip.um.rybnik.eu/docs/1112%5CPDF%5CHAPQID9Y.PDF
Mam nadzieję, że autorzy nie pogniewają sie na nas
https://bip.um.szczecin.pl/UMSzczecinFil ... kt_410.pdf
https://bip.um.rybnik.eu/docs/1112%5CPDF%5CHAPQID9Y.PDF
Mam nadzieję, że autorzy nie pogniewają sie na nas
I co jak wam idzie? A wiecie, że te uchwały muszą być poddane konsultacji społecznej!!
po co sobie komplikować życie? żadna wcześniejsza uchwała u nas nie była, chyba że u ciebie iwa była ? ! ?
Ale najpierw nie było przepisu art. 5 ust. 4 ustawy o wolontariacie 

iwa z dużego jesteś powiatu? jak to u ciebie wygląda? sama zajmujesz się rodzinami zastępczymi, odpłatnościami i usamodzielnianymi?
Jestem kierownikiem działu pomocy dziecku i rodzinie miasta na prawach powiatu - ok 54 tyś ludzi. Ja jako kierownik zajmuje się wszystkim prócz wywiadów i pracy socjalnej - to robią moje ludziki - nie mam ich dużo wiec nie jest nam łatwo.
Ale co ja wam mówię komu teraz łatwo
Właśnie zamknęłam biurko i zaraz idę do domu, ale chce wam jeszcze wszystkim życzyć zdrowych i spokojnych świat, łapcie energie do nowych zadań
Ale co ja wam mówię komu teraz łatwo
Właśnie zamknęłam biurko i zaraz idę do domu, ale chce wam jeszcze wszystkim życzyć zdrowych i spokojnych świat, łapcie energie do nowych zadań

wesołych, towarzyskich, śnieżnych, smacznych i spokojnych świąt
a biologiczni wiadomo poradzą sobie.

Oprócz odpłatność biologicznych w 2012 roku - Stare tematy przeczytaj również:
domownicy rolnika
Diagnoza w zakresie utworzenia mieszkania chronionego
Termin odbycia turnus rehabilitacyjny koniec grudnia, początek stycznia
turnus
Dot. zwolnienia z podatku świadczeń
Przedawnienie należności - rodzice biologiczni
ograniczenie etatów do minimum
opracowanie 3-letniego programu dotyczącego rozwoju pieczy zastępczej.
dziecko z orzeczeniem- od kiedy 60%?
zmiana druków wywiadów
POROZUMIENIA Z POWIATAMI
zwiększenie liczby uczestników wtz
pompa baklofenowa
turnus
nowa ustawa kontynuowanie nauki
pomoc na kontynuowanie nauki a odbywanie kary pozbawienia wolności