Odpłatność rodziców biologicznych - tytuł wykonawczy

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
berrrni
Praktykant
Zajmuję się: praktykant
Kontakt:

Odpłatność rodziców biologicznych - tytuł wykonawczy

Post autor: berrrni »

Dostałam z urzędu skarbowego część ściągniętej należności z wystawionego tytułu wykonawczego dla rodzica biologicznego za odpłatność umieszczenia dziecka w pieczy zastępczej. Tytuł z 2018 roku, decyzja ustanawiająca odpłatność nie była wcześniej księgowana, a ja jestem nowa. Jak to w tej chwili zaksięgować? Co dalej z taką wpłatą, należy ją uznać dla gminy, która ponosi wydatki? Proszę o pomoc
ops2020
Podinspektor
Zajmuję się: Finanse
Kontakt:

Re: Odpłatność rodziców biologicznych - tytuł wykonawczy

Post autor: ops2020 »

ustalić i zaksięgować należności, odsetki, koszty upomnienia §0640 (jeśli były), wpłatę przyjąć na dochody i wydatki (opłaty komornicze §4610), przekazać do gminy dochody, zwiększyć plan dochodów i wydatków
berrrni
Praktykant
Zajmuję się: praktykant
Kontakt:

Re: Odpłatność rodziców biologicznych - tytuł wykonawczy

Post autor: berrrni »

Czy wpłatę (należność główna) przyjąć na dochody w paragrafie 0680? W ściągniętej wpłacie mam tylko należność główna, odsetki i koszty upomnienia, nie mam żadnych kosztów komorniczych. Czy dochód do gminy należy przekazać notą uznaniową?
ODPOWIEDZ