odpłatność za usługi

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
Olaaaaaa

odpłatność za usługi

Post autor: Olaaaaaa »

Witam,
klient miał ustaloną odpłatność za usługi, natomiast zmarł w trakcie miesiąca, za część godzin pozostała nieuregulowana należność, brak rodziny, brak majątku, na jakiej podstawie mogę umorzyć te należności ?
W art. 104 ust. 4 jest że w sytuacjach szczególnie uzasadnionych zwłaszcza jeżeli żądanie zwrotu wydatków na udzielone świadczenie stanowiłoby dla osoby zobowiązanej nadmierne obciążenie lub też niweczyłoby skutki udzielonej pomocy można umorzyć.
W tej sytuacji nie wiem czy ten artykuł ma zastosowanie. Uchwała miasta w sprawie odpłatności mówi to samo. Czy wystarczy wskazać, że zgon to jest szczególna okoliczność?

Ma ktoś jakiś pomysł?
Iga2

Re: odpłatność za usługi

Post autor: Iga2 »

A co masz zrobić wpiąć akt zgonu i tyle.
Olaaaaaaaaaaaaaa

Post autor: Olaaaaaaaaaaaaaa »

Księgowość musi mieć podstawę do zdjęcia to ze stanu należności, nie wystarczy im, że klient umarł, musi być decyzja
Iga2

decyzja na kogo na nieboszczyka.
Iga2

A nie masz prawnika w ośrodku niech się wypowie uważam,ze unieważnić nie mozna to nie jest powód ,ze kasy w ośrodku masz mało przecież nie ma jeszcze roku 2017 i budżet nie jest jeszcze zamknięty
Iga2

Przepraszam pomyliłam tematy
Olaaaaaa

Post autor: Olaaaaaa »

prawnik nie wie za bardzo
ODPOWIEDZ