odpowiedz Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 5 z 9    [ Posty: 89 ]

Napisano: 21 cze 2017, 7:21

Nie łatwiej tu wrzucić tą interpretację?
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Ojciec76
Administrator
Od: 09 gru 2010, 9:31
Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu

Napisano: 21 cze 2017, 10:36

ale ja wyraźnie pisałam, ze maile podawajcie na priv, i ci co podali to już dawno im wysławiam.
publicznie nie udostępnię a tutaj tez rzadko zaglądam...w domu nie mam możliwości bo jego świątobliwość moderator "Elmer" zablokował mi IP i nie potrafią odblokować.
Pozdrawiam
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 kwie 2015, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 21 cze 2017, 10:43

@ legalna 01:
1. Zrobię w tym temacie porządek i usunę wszelkie posty w których są podane adresy e-mail jeśli wysyłasz to jedynie na adresy które są podawane Ci w PW.
2. "jego świątobliwość moderator "Elmer"" - nie przeginaj!
3. "nie potrafią odblokować" - nie wiedziałem o tej sytuacji ale zaraz się tym zajmę i powinno być ok od dziś.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 21 cze 2017, 10:48

heiland pisze:@ legalna 01:
1. Zrobię w tym temacie porządek i usunę wszelkie posty w których są podane adresy e-mail jeśli wysyłasz to jedynie na adresy które są podawane Ci w PW.
2. "jego świątobliwość moderator "Elmer"" - nie przeginaj!
3. "nie potrafią odblokować" - nie wiedziałem o tej sytuacji ale zaraz się tym zajmę i powinno być ok od dziś.
napisałam kilkanaście maili do Wa i nadal nic, ja korzystam w róznycj miejscach z neta i wszystkie mi zablokowano teraz nie mozecie dojść co jest co, taka prawda. A co tyczy sie Elmera to już pisałam równiez nie raz maule w tej sprawie, i zapewniono mnie, ze nie będzie on odnosił sie wprost do moich wypowiedzi, poniewaz on ma poilnowac porządku na forum a nie wdawac się w dyskucje, on mnie może obrażac ale jak ja napisze cos do niego to mnie blokuje, taka prawda. prosze więc Ty zrób z tym porządek. dziękuje
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 21 cze 2017, 10:52

Zamykając tą dyskusję która schodzi na inny tor, kolejny raz napiszę że nie wrzucaj nas do jednego worka pisząc, że: "napisałam kilkanaście maili do Was i nadal nic" bo ja nic nie wiedziałem na ten temat a teraz gdy już wiem to zajmę się tym i dziś powinno być ok. Jeśli nie zadziała to kontaktuj się ze mną poprzez PW.
heiland pisze:1. Zrobię w tym temacie porządek i usunę wszelkie posty w których są podane adresy e-mail jeśli wysyłasz to jedynie na adresy które są podawane Ci w PW.
Zrobione.

JEŚLI KTOŚ CHCE UZYSKAĆ ODPOWIEDŹ Z MINISTERSTWA TO PROSZĘ PAMIĘTAĆ ABY WYSŁAĆ ADRES E-MAIL DO UŻYTKOWNIKA @ legalna 01 POPRZEZ PW!
Na skróty można kliknąć > > > tutaj < < <
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 21 cze 2017, 18:15

gwoli ścisłości nie zablokowałem IP żadnej legalnej ani nielegalnej.
Proszę nie rzucać pomówień
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 22 cze 2017, 7:42

wracając do głównego tematu to do rozważenia podam tylko dwa artykuły:
kodeks karny, art. 209 §  3.   Jeżeli pokrzywdzonemu przyznano odpowiednie świadczenia rodzinne albo świadczenia pieniężne wypłacane w przypadku bezskuteczności egzekucji alimentów, ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 1a odbywa się z urzędu

kodeks postępowania karnego:
Art.  304.  [Obowiązek zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa]
§  2.  Instytucje państwowe i samorządowe, które w związku ze swą działalnością dowiedziały się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu, są obowiązane niezwłocznie zawiadomić o tym prokuratora lub Policję oraz przedsięwziąć niezbędne czynności do czasu przybycia organu powołanego do ścigania przestępstw lub do czasu wydania przez ten organ stosownego zarządzenia, aby nie dopuścić do zatarcia śladów i dowodów przestępstwa.
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 22 cze 2017, 7:57

I wszystko jasne jak słońce, brawo :D
TOTKO
Stażysta
Od: 17 maja 2017, 9:17
Zajmuję się: FA

Napisano: 22 cze 2017, 8:18

polecam wszystkim komentarz do kodeksu postępowania karnego w dziale pojęcie, tryby i zasady ścigania z urzędu dowiecie się co to oznacza.
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 22 cze 2017, 8:24

de Charette
Awatar użytkownika