Odpowiedź Sygnity dot. poprawki DPP006 - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 4    [ Posty: 38 ]

Napisano: 23 maja 2014, 13:54

ale to można zrobić w jednej
1. zdo za okres od lipca 2013r. do 14 maja 2014r. z jednym kodem

2. zdo za okres od 15 maj 2014r. do ... z innym kodem
gosiaaa

Napisano: 23 maja 2014, 14:00

ja to wiem że możną ...[płacimy tej dziadowskiej firmie więc niech programiści myślą ale widocznie przekracza to możliwości umysłowe tych pracowników. Ale chcę wiedzieć czy ministerstwo interweniowało u sygnity bo przecież tak nie może być ze dostawca programu wymusza na nas wydawanie dwóch decyzji
Rafał

Napisano: 23 maja 2014, 14:34

NA SZKOLENIU W KIELCACH 21-05-2014R. WARDACH MÓWIŁ WYRAŹNIE ŻE MA BYĆ 1 WNIOSEK I 1 DECYZJA - I ŻE FIRMY INFORMATYCZNE SA O WSZYSTKIM POINFORMOWANE, JAKIE ODSETKI OD KIEDY DO KIEDY ( NA 100% DO 15-05-2014R.) - WIĘC NIE ROZUMIEM DLACZEGO SYGNITY ZROBIŁA JAKIEGOŚ GNIOTA I SIE MĄDRZY ŻE MAMY 22 WNIOSKI PRZYJMOWAc ( SZKODA ZE NIE 10)
sprawdziłam odsetki przy wniosku o wyrównanie tylko ( osoba wymagająca opieki zmarła) - porównalam kwoty odsetek z sygnity i z www.bankier. pl. - i wychodzi ze według sygnity sa one prawie 100 zł. wyższe.
PATKA@#@

Napisano: 23 maja 2014, 14:38

Wardach może sobie mówić, że ma być tylko jeden wniosek i jedna decyzja. Bzdura. Ma być możliwość wydania w oparciu o jeden wniosek decyzji na obydwa okresy a to robi różnicę. My przyjmowaliśmy dwa wnioski i będziemy robili dwie decyzje
ira

Napisano: 23 maja 2014, 14:42

dobra 1 czy 2 decyzje - tak czy inaczej odsetki są błędnie wyliczane przez sysytem Sygnity
I mysle że prościej byłoby to wydać na 1 decyzji - ale czy ktokolwiek cokolwiek robi w tych całych SR żeby nam pracownikom ułatwić. NIE a wręcz przeciwnie
PATKA@#@

Napisano: 23 maja 2014, 14:47

ministerstwo nie okresliło jak ma wygladaż wniosek wiec może być jeden moga być dwa dowolność mi wpłyną poczta napisany odręcznie jeden wnisoek 15 to co mam teraz wzywac kobite do zmiany bo nie moge jednego do programu wprowadizć a mam jeden wniosek zarejestrowany pod jednym nr sprawy
gosiaaa

Napisano: 23 maja 2014, 14:58

jeden , czy dwa to juz moze nie jest tak bardzo istotne, jak , ze sa okresy , w których jest luka np. praca i program tego nie uwzglednia przyznaje ciaglosc .....
nowaja

Napisano: 23 maja 2014, 14:59

mialo byc - fakt
nowaja

Strona 4 z 4    [ Posty: 38 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x